WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι άντρες που χαμογελούν συχνά δεν είναι τόσο ελκυστικοί για τις γυναίκες


26 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί οι άντρες που χαμογελούν συχνά δεν είναι τόσο ελκυστικοί για τις γυναίκες
Ενώ το χαμόγελο είναι το κλειδί για μια φιλική και κοινωνική αλληλεπίδραση, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανταποκρίνονται διαφορετικά σε αυτό.

Ενώ το χαμόγελο είναι το κλειδί για μια φιλική και κοινωνική αλληλεπίδραση, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανταποκρίνονται διαφορετικά σε αυτό. 

Ποια είναι λοιπόν η σχέση μεταξύ χαμόγελου και έλξης; Σύμφωνα με μελέτες τα μη λεκτικά στοιχεία όπως οι εκφράσεις και η γλώσσα του σώματος παίζουν εποικοδομητικό ρόλο στη διαμόρφωση της αντίληψης για τον άλλον. 

Πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι άντρες έλκονται σεξουαλικά από γυναίκες που έχουν ωραίο και μεγάλο χαμόγελο, ενώ οι γυναίκες έλκονται από άντρες που δεν χαμογελούν.  

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που το γυναικείο φύλο προτιμάει αγέλαστους άντρες; Ας τον ανακαλύψουμε.

Μια μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, ζήτησε από 1.000 εθελοντές να κατατάξουν φωτογραφίες του αντίθετου φύλου. Σε αυτές τις φωτογραφίες, άντρες και γυναίκες εξέφρασαν τέσσερα συναισθήματα - ευτυχία, ντροπή, υπερηφάνεια και ουδετερότητα. 

Τα αποτελέσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες κατέταξαν τους άντρες που χαμογελούσαν στις φωτογραφίες ως λιγότερο ελκυστικούς, ενώ οι άντρες που φαίνονταν περήφανοι ή ότι ντρεπόντουσαν ήταν στην κορυφή της λίστας. Η μελέτη προσέφερε αυτά τα ευρήματα ως μια πιθανή εξήγηση για την έλξη κάποιων γυναικών στο αρχέτυπο "κακό παιδί". 

Ενώ οι ερευνητές δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το γιατί μερικές γυναίκες θεωρούν τους χαμογελαστούς άντρες λιγότερο ελκυστικούς, οι ειδικοί προτείνουν ότι μπορεί να έχει να κάνει με τα στερεότυπα και τους ρόλους του φύλου.

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης αυτό που οι άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικό ή μη ελκυστικό συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη και τους πολιτισμικούς κανόνες.  Για παράδειγμα, οι εξελικτικές θεωρίες υποδηλώνουν ότι η υπερηφάνεια και οι μελαγχολικές χειρονομίες αντιπροσωπεύουν την ικανότητα και την προστασία. Δεδομένου ότι αυτά τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά αποδίδονται στους άντρες όταν πρόκειται για ρόλους φύλου, ορισμένες γυναίκες ενδέχεται να έλκονται από τέτοιους άντρες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότερες έρευνες και θεωρίες γύρω από το θέμα της έλξης είναι υποκειμενικές και δεν μπορούν να οριστούν με βάση τον περιοριστικό χαρακτήρα των ρόλων του φύλου. 

Επίσης τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν ανθρώπους που είναι προσιτοί και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να φαινόμαστε φιλικοί είναι να χαμογελάμε.

Εκτός αυτού, η έλξη δεν είναι το μόνο πράγμα που οι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη όταν γνωρίζουν κάποιον ή ξεκινούν μια νέα σχέση. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.