Δωρεάν προγράμματα για αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης

Το ΕΚΠΑ δίνει ευκαιρίες για περαιτέρω σπουδές.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Εξειδικευμένα Προγράμματα για αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης στα παρακάτω Θεματικά Πεδία:

1. Φιλοσοφία 2. Γλώσσα 3. Βιομηχανική Αρχαιολογία 4. Θεωρία της Επιστήμης 5. Ιστορία των Μαθηματικών 6. Αρχαιολογία 7. Ιστορία 8. Τέχνη 9. Αρχιτεκτονική

Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 75-100 ώρες (περίπου 4 μήνες) και θα επαναληφθεί σε διαδοχικά τμήματα από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2015. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιες υποδομές στο κέντρο της Αθήνας. Η Δράση έχει ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων του επιστημονικού δυναμικού στην Ελλάδα και εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης», MIS 364499, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.

• Οι διδάσκοντες –διακεκριμένοι επιστήμονες, κυρίως καθηγητές Πανεπιστημίου (μέλη ΔΕΠ), καθώς και κάτοχοι διδακτορικού τίτλου– είναι απολύτως εξειδικευμένοι στα υπό διδασκαλία αντικείμενα. • Τα μαθήματα είναι δωρεάν, χωρίς δίδακτρα. • Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό. • Η επιτυχής παρακολούθηση ενός πλήρους Θεματικού Πεδίου οδηγεί στην απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης. Για αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων δείτε εδώ: Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων δείτε εδώ.

 Πηγή: www.diorismos.gr