Η «αλφαβήτα» της ΑΒ γράφεται και από γυναίκες


JTeam

10 Μαρτίου 2022

Η «αλφαβήτα» της ΑΒ γράφεται και από γυναίκες
Καταστήματα βάζουν προσφορές σε καλλυντικά και ρούχα, promoters προσφέρουν τριαντάφυλλα και ροζ μπαλόνια, εστιατόρια και μπαρ κάνουν ειδικές τιμές…

Όμως όχι, η 8η Μαρτίου δεν είναι μία ακόμα εμπορική γιορτή. Είναι η Ημέρα της Γυναίκας και σκοπός της είναι να μας θυμίσει πως το κίνημα για τα δικαιώματά της σε έναν κόσμο αντρών είναι εγγεγραμμένος στο DNA μας, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Εκείνες οι αγωνίστριες, που καθιέρωσαν την Ημέρα της Γυναίκας το 1909, έβαλαν γερά θεμέλια ώστε εμείς, έναν αιώνα και κάτι μετά, να θεωρούμε δεδομένο το δικαίωμα στην εργασία, στην ψήφο και στην εκπαίδευση. Η πολυπόθητη ισότητα, ωστόσο, δεν έχει ακόμα κατακτηθεί. Αυτό λοιπόν που κάθε σύγχρονη γυναίκα χρειάζεται πιο πολύ είναι έναν σύμμαχο που θα σταθεί στο πλευρό της, ως αρωγός, όσο εκείνη θέτει και κατακτά στόχους. Έναν σύμμαχο όπως την ΑΒ Βασιλόπουλος, που κάνει τα λόγια πράξεις και γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας καθημερινά μέσα από τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της.

Αυτή την ημέρα, λοιπόν, τρεις γυναίκες της ΑΒ μας «ξεναγούν» στον κόσμο τους, διηγούνται τις δικές τους ιστορίες και αποκαλύπτουν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας. Πρόκειται, άλλωστε, για μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ όπου το 64% του ανθρωπίνου δυναμικού αποτελείται από γυναίκες. Το 86% από αυτές δηλώνουν υπερήφανες που δουλεύουν στην ΑΒ, το 91% θεωρεί ότι δουλεύει σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, το 83% πιστεύει πως η ΑΒ εκτιμά τη διαφορετικότητα και το 83% δηλώνει πως απολαμβάνει ισορροπία μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής. Μάλιστα το 30% των υπαλλήλων στην Ανώτερη Διοίκηση, είναι γυναίκες – ποσοστό μεγαλύτερο κατά 6% από τον μέσο όρο στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι founding sponsor της Χάρτας της Διαφορετικότητας ενώ, πρόσφατα, της απονεμήθηκε και το Σήμα Ισότητας SHARE της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Παράλληλα, εδώ και χρόνια διοργανώνει δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών σε συνεργασία με ΜΚΟ και οργανισμούς όπως οι: MeXOXO, Women On Top, ActionAid και ReGeneration.

Ήδη, γίνεται εμφανές πώς η ΑΒ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας που δίνει χώρο στις γυναίκες να εξελιχθούν χωρίς να υποβάλλονται σε διλήμματα «οικογένεια ή καριέρα». Ή επιλογή μιας θέσης ανάλογα με το πόσο «αρσενική» φαντάζει. Μέσα από την υιοθέτηση πολιτικών και πρακτικών, έχει δημιουργήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η συλλογικότητα, η ισότητα, η αξιοκρατία, η αποδοχή.

Και τρεις «ΑΒητικές» γυναίκες, η Έλενα Λέκκα, η Κατερίνα Θεοδωρίδου και η Κυριακή Κεραμιδάρη, μας μιλούν για την εμπειρία τους «από μέσα».

Η Έλενα Λέκκα, Junior Sourcing Manager, εργάζεται στο τμήμα αγορών και συγκεκριμένα στο τμήμα του τυροκομικού, του αλλαντικού και του delicatessen ενώ έχει ολοκληρώσει και το πρόγραμμα της ΑΒ, Women in Tech. Ως καλλιτεχνική και ανήσυχη φύση, η Έλενα βρήκε στην ΑΒ ένα περιβάλλον που την ενδυναμώνει και τη στηρίζει. «Οι συνάδελφοι κάνουν τη φωνή σου να ακουστεί πιο δυνατά και τις ιδέες σου να φτάσουν πιο ψηλά. Με θάρρος και σιγουριά. Χωρίς προκατάληψη, φόβο και δεύτερες σκέψεις», μας δηλώνει η ίδια.

Η Έλενα, μάλιστα, πρόσφατα έγινε μέλος του YAB, μιας ενδοεταιρικής κοινότητας ενδυνάμωσης με βασικό πυλώνα το diversity & το motivation. Και δηλώνει ευγνώμων για τη φιλοσοφία της ΑΒ. Γιατί; «Οι συναδελφοί μου έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες που μου επιτρέπουν να έχω «χώρο» και «φωνή» και να μπορώ να πάρω πρωτοβουλίες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στην επαφή που έχω με τους προμηθευτές στην καθημερινότητά μου».

Σε έναν ακόμα πιο ανδροκρατούμενο χώρο, η Κατερίνα Θεοδωρίδου, Warehouse Coordinator στην ΑΒ, έχει σπείρει, με τη στήριξη της ΑΒ, έναν σπόρο «θηλυκότητας» που αυτή τη στιγμή ανθίζει. «Συνεργάζομαι καθημερινά με 150 άντρες συναδέλφους. Κι αυτό είναι μια πρόκληση. Και δεν είναι, ταυτόχρονα. Όχι μόνο γιατί -σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο- «αυξανόμαστε», αλλά γιατί αποδεικνύουμε καθημερινά πως δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο όταν έχουμε όρεξη, δύναμη και θέληση!». Μάλιστα, το γυναικείο στοιχείο τελευταία, μεγαλώνει στον χώρο της αποθήκης αφού έχει έρθει και μία δεύτερη συντονίστρια. Όσο για το πιο σημαντικό κομμάτι της απαιτητικής εργασίας της; «Το πιο βασικό δεν είναι το κομμάτι του πώς θα βγει η δουλειά αλλά η επικοινωνία, η συλλογικότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας για έναν κοινό στόχο», μας δηλώνει αφοπλιστικά.

Όσοι κι αν έχουν μπερδέψει την Κυριακή Κεραμιδάρη, Store Manager AB Mακεδονία, με μία «απλή» υπάλληλο, εκείνη παραμένει αμετακίνητη απέναντι σε κάθε στερεότυπο. «Στο κομμάτι των προσλήψεων δεν υπάρχουν στερεότυπα. Χρώμα, φύλο, ηλικία, ύψος, βάρος, προϋπηρεσία… Τίποτα! Γιατί πιο ψηλά και από τα στερεότυπα, βρίσκεται η πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητές μας. Στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Η ΑΒ αποτελεί για μένα ένα περιβάλλον που ενδυναμώνει και υποστηρίζει, που δίνει φωνή και χώρο για εξέλιξη».

Η Κυριακή, που σήμερα μετρά 23 χρόνια στην ΑΒ έχοντας περάσει από πολλά και διαφορετικά πόστα πλέον έχει κατακτήσει τη θέση της Διευθύντριας Καταστήματος. Όπως η ίδια μας είπε, φυσικά και έχει έρθει αντιμέτωπη με στερεοτυπικές αντιλήψεις. Της ζητάμε ένα παράδειγμα και μας λέει: «Ένας πελάτης με κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω και μου λέει «Εσύ είσαι η υπεύθυνη;» Του απαντώ «Εγώ». Δεν χρειάζεται να πείθουμε έναν άνθρωπο για την πρόθεσή μας να τον καταλάβουμε, να τον εξυπηρετήσουμε, με διάθεση και προθυμία.». Η μεγάλη της επιτυχία; Να φεύγουν ευχαριστημένοι οι πελάτες από το κατάστημα.

Πίσω από την ΑΒ Βασιλόπουλος κρύβεται μια ομάδα επιτυχημένων γυναικών. Με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και φροντίδα, η ΑΒ γίνεται η αλλαγή που θέλουμε όλοι να δούμε στο σύνολο της κοινωνίας και γιορτάζει, με τρόπο ουσιαστικό, τις γυναίκες, κάθε ημέρα. Γιορτάζει καθημερινά δίνοντας χώρο σε κάθε γυναίκα να πετύχει στους πολλαπλούς της ρόλους.