5 +1 Λόγοι για να ταξιδέψεις στη Μύκονο τον Οκτώβριο


JTeam

6 Οκτωβρίου 2022

5 +1 Λόγοι για να ταξιδέψεις στη Μύκονο τον Οκτώβριο
Μπορεί για τους περισσότερους από εσάς οι διακοπές να έχουν τελειώσει, όμως για πολλούς ο Οκτώβριος, είναι ο ιδανικός μήνας για αποδράσεις και εξορμήσεις σε χαλαρότερους ρυθμούς.

Παρακάτω, σου έχουμε συγκεντρώσει τους πιο βασικούς λόγους, για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς τη Μύκονο κατά το φθνινόπωρο.

Οι ειδυλλιακές παραλίες είναι πλέον ήσυχες

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του νησιού αυτήν την περίοδο, είναι το γεγονός ότι τον Οκτώβρη το νησί αρχίζει να αραιώνει από την πολυκοσμία των προηγούμενων μηνών. Κατά συνέπεια, μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στην θάλασσα, με μεγαλύτερη ηρεμία και να επισκεφτείς όποια παραλία θες. Τι πιο χαλαρωτικό από το να ακούς μόνο τους ήχους των κυμάτων άλλωστε!

Τα σοκάκια δεν είναι πλημμυρισμένα με κόσμο

Με έναν καφέ ανά χείρας, τα γραφικά σοκάκια του νησιού σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις και να απολαύσεις κάθε γωνιά τους. Μέσα από μια απλή περιπλάνηση στις πλατείες και στα καταστήματα της Χώρας, θα έχεις τη δυνατότητα να ποζάρεις σε κάθε instagrammable σημείο και μακριά από θόρυβο και πολυκοσμία. Selfie: Check ✓

Ιδανικές Θερμοκρασίες

Γνωρίζουμε όλοι, πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τα καλοκαίρια έχουν υπάρξει ιδιαίτερα θερμά και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά κατά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο, η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή, που το μόνο που θες είναι να βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με κλιματισμό. Για τον λόγο αυτό, ο μήνας Οκτώβριος αποτελεί άλλη μια καλή ευκαιρία, για να εξερευνήσεις το νησί, χωρίς να ταλαιπωρείσαι από την ζέστη.

Jenny.Gr

Low Season

Είναι προφανές, ότι η πτώση των τιμών τον Οκτώβριο είναι κατακόρυφη. Από τα καταλύματα μέχρι τα μαγαζάκια με ρούχα και σουβενίρ, μπορείς να επωφεληθείς οικονομικά και να ξοδέψεις σχεδόν τα μισά από αυτά που θα χάλαγες τον Αύγουστο.

Eat, Sleep, Retreat, Repeat

Όσο και αν δεν σου έχει πάει ποτέ στο μυαλό, μπορείς να επιλέξεις την Μύκονο για να κάνεις τον λεγόμενο «τουρισμό ευεξίας» (wellness tourism). Συγκεκριμένα, μπορείς να επισκεφτείς το Adorno Beach Hotel & Suites, το οποίο προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες μασάζ, αλλά και το δημοφιλές Treatment Room όπου εκεί θα απολαύσεις μια ολιστική θεραπεία spa, απογειώνοντας την εμπειρία των χαλαρωτικών διακοπών σου.

Η άλλη πλευρά της Μυκόνου

Είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις μια άλλη μεριά, που σίγουρα δεν ήξερες ότι διαθέτει το νησί αυτό. Η Παναγία Τουρλιανή, ο Φάρος Αρμενιστής και το γραφικό ορεινό χωριό της Άνω Μεράς, αποτελούν σημεία που αξίζει να ανακαλύψεις κατά τις διακοπές σου στο νησί των Ανέμων.