«Βεγγέρα στη Σμύρνη»: Tο Pop-Up εστιατόριο που δημιούργησε η Mastercard και ο Γαστρονόμος


JTeam

23 Νοεμβρίου 2022

«Βεγγέρα στη Σμύρνη»: Tο Pop-Up εστιατόριο που δημιούργησε η Mastercard και ο Γαστρονόμος
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην κουζίνα της Σμύρνης που συνδέει το παρόν με το παρελθόν.

Μπαχάρια, γεύσεις, αρώματα και τραπέζια με ατμόσφαιρα από άλλη εποχή. Μια επίσκεψη στο pop-up εστιατόριο της Mastercard και του Γαστρονόμου σε ταξιδεύει στην ιστορία του ελληνισμού της Σμύρνης και δημιουργεί το συναίσθημα της νοσταλγίας, ακόμα και για κάτι που ποτέ δε βίωσες προσωπικά, αλλά έφτασε σε εσένα μέσω ακουσμάτων και αφηγήσεων.

Το εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη» θα λειτουργεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138 και μας περιμένει για αυτό ακριβώς το ταξίδι στη μνήμη, με όχημα τις γεύσεις. Το μενού του εστιατορίου αναβιώνει τη σμυρναίικη γαστρονομική παράδοση και την τεράστια κληρονομιά της κουζίνας της Μικράς Ασίας, με τη γνωστή σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, σε ρόλο οδηγού. Τα πιάτα προέρχονται από αυθεντικές συνταγές Σμυρναίικων οικογενειών, στα οποία η κα Ισμυρνόγλου, με ρίζες από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη, έχει προσθέσει πινελιές από τη δική της οικογενειακή μνήμη.

Jenny.Gr

Σε αυτό το ταξίδι στον χρόνο βέβαια συμβάλλει και η συνολική ατμόσφαιρα του εστιατορίου, με χαρακτηριστικά αντικείμενα του σμυρναίικου τραπεζιού στη διακόσμηση και μια διακριτική πολυτέλεια. Η ονομασία του εστιατορίου «Βεγγέρα στη Σμύρνη», άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία. Στόχος του εστιατορίου δεν είναι απλώς η δοκιμή των γεύσεων, αλλά μια συνολικότερη εμπειρία για τον επισκέπτη, μια εμπειρία που παραπέμπει σε μια γιορτή σε ένα σπίτι της Σμύρνης, σε μια «Βεγγέρα στη Σμύρνη».

Το εστιατόριο, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την έκθεση που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη για την ιστορία του ελληνισμού της Σμύρνης, απευθύνεται σε κατόχους καρτών Mastercard®, στο πλαίσιο του σταθερού της στόχου να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της ανεκτίμητες εμπειρίες.

Επίσης, οι κάτοχοι καρτών Mastercard, μέσα από την πλατφόρμα priceless.com, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, δύο επιπλέον ανεκτίμητες εμπειρίες: Κατ’ αρχάς, ένα Masterclass με τη Νένα Ισμυρνόγλου αναφορικά με τη σμυρναίικη κουζίνα και την τεράστια γαστρονομική της παράδοση στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη». Και δεύτερον, μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για την ιστορία του ελληνισμού της Σμύρνης. Και οι δύο εμπειρίες συνδυάζονται με ένα γεύμα στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη».

Για να κάνεις την κράτησή σου, επισκέψου online το benaki.org/smyrnirestaurant ή επικοινώνησε τηλεφωνικά στο 6981692689, ενώ πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις εμπειρίες, θα βρεις στο priceless.com/Greece.