Προσευχηθείτε για τον Bill Gates: Μετά το διαζύγιο, η περιουσία του γυρνάει στο 1991

Ήταν για χρόνια στο top 2 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Όχι πια. Γιατί με το διαζύγιο, ήρθαν υποχρεώσεις. Και για πρώτη φορά από το 1991, ο Bill Gates χάνει τη θέση του.

Όχι τρίτος, αλλά τέταρτος ήρθε στη λίστα Forbes 400, η οποία κάθε χρόνο κατατάσσει τους δισεκατομμυριούχους ανάλογα με το εισόδημά τους. Ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος (και μοιχός και τοξικός εργοδότης) ακολούθησε τον Jeff Bezos, τον Elon Musk και τον Mark Zuckerberg

Οι μετοχές των τριών πλουσιότερων εκτοξεύθηκαν, ενώ του Gates απλώς πήγαν καλά. Παράλληλα, η πρώην σύζυγός του, Melinda French Gates, διεκδίκησε και πήρε μεγάλο τμήμα των επιχειρήσεων που διατηρούσαν από κοινού. Αν, μάλιστα, δεν είχαν αποφασίσει να χωρίσουν, ο Bill θα ήταν στη θέση του Zuckerberg.

Το 25%, περίπου, της περιουσίας του προέρχεται από το μερίδιό του στη Microsoft. Σύμφωνα με το Forbes, αυτό άξιζε 31 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Τα υπόλοιπα έσοδά του, προέρχονται από την επενδυτική του εταιρεία, Cascade Investment LLC, αλλά και την τεράστια έκταση γης που διατηρεί. Έχει αρκετά σημαντικό μερίδιο της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons, το 14% της AutoNation, της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων Republic Services, του σιδηροδρομικού δικτύου του Καναδά – και η λίστα συνεχίζεται.

Όταν μπήκε για πρώτη φορά στην Forbes 400, το 1986, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Εκείνη την εποχή, στο όνομά του είχε το 45% των μετοχών της Microsoft και η αξία του άγγιζε τα 315 εκατομμύρια. Την επόμενη κιόλας χρονιά, είχε φτάσει τα 1,25 δισ. κι ο ίδιος κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου δισεκατομμυριούχου. Ήταν μόνο 31.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες ηθοποιοί 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.