CELEBRITIES

Ανωτερότητα; Ο Jeff Bezos δίνει συγχαρητήρια στον Elon Musk για τη νέα του αποστολή


Στεφανία Παπαδημητρίου

17 Σεπτεμβρίου 2021

Ανωτερότητα; Ο Jeff Bezos δίνει συγχαρητήρια στον Elon Musk για τη νέα του αποστολή

Τελικά οι δισεκατομμυριούχοι που θέλουν να πάνε στο διάστημα είναι τρομερά πολιτισμένοι. Και δεν το περιμέναμε – είναι ο Elon Musk και ο Jeff Bezos, άλλωστε, δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια.

Ο πρώην CEO της Amazon και ο ιδρυτής της Tesla άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους και έδωσαν τα χέρια. Ο πρώτος, μάλιστα, εκφράζει ανοιχτά τη στήριξή τους στον αλλοτινό του αντίπαλο, τώρα που ετοιμάζει την πρώτη εμπορική πτήση μακριά από τη Γη.

Η SpaceX έκανε μία ιστορική κίνηση. Το βράδυ της Τετάρτης, για πρώτη φορά στα χρονικά, απλοί πολίτες ταξίδεψαν στο διάστημα χωρίς κανέναν επαγγελματία αστροναύτη μαζί τους.

Αντί να το πάρει  βαριά λοιπόν, ο Bezos έγραψε στο Twitter:

«Συγχαρητήρια στον Elon Musk και την ομάδα της SpaceX για την χθεσινή επιτυχημένη αποστολή Inspiration4. Ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον, όπου το διάστημα θα είναι προσβάσιμο από όλους μας».

«Ευχαριστώ», απάντησε απλά ο Musk, για να μη δείξει πως από μέσα του μάλλον ούρλιαζε από ευχαρίστηση. 

Ας μην ξεχνάμε πως η Blue Origin του Bezos είχε ρίξει το επίπεδο νωρίτερα, όταν αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στη NASA επειδή επέλεξε να υπογράψει συμβόλαιο με τη SpaceX. Κι επειδή η μήνυση δεν ήταν αρκετή, προέτρεψε την FFC (Federal Communications Commission) να απορρίψει εξ ολοκλήρου όλα τα σχέδια που έχει υποβάλει ο Musk για την εκτόξευση μιας ακολουθίας δορυφόρων, που προοριζόταν για την τροφοδοσία της υπηρεσίας του δορυφορικού δικτύου Starlink. 

Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα τελικά – ή και όχι. 

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.