UPDATE #NOW

Ο Jeff Bezos θα ζήσει για πάντα - Επενδύει σε startup που σταματά τη γήρανση


Στεφανία Παπαδημητρίου

8 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Jeff Bezos θα ζήσει για πάντα - Επενδύει σε startup που σταματά τη γήρανση

Ίδρυσε την Amazon, πήγε στο διάστημα, έφυγε από την Amazon, τώρα επενδύει σε startup που σταματά τη γήρανση. Δηλαδή ο Jeff Bezos πραγματοποίησε τους στόχους του και τελικά αποφάσισε να ζήσει για πάντα.

Ο δισεκατομμυριούχος και λάτρης των μικρών ταξιδιών λίγο έξω από τη Γη είναι ο βασικός επενδυτής της Altos Labs, η οποία ιδρύθηκε μόλις φέτος και σκοπεύει να αναπτύξει τεχνολογία που θα ανανεώνει τα κύτταρα – ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι ίσως επανέλθουν στη ζωή ολόκληρα σώματα ζώων.

Βασικός επιστήμονας της εταιρείας είναι ο βραβευμένος με Nobel Shinya Yamanaka, ο οποίος βρήκε πως προσθέτοντας μόλις τέσσερις πρωτεΐνες, τα κύτταρα μπορούν να ανατρέψουν καταστάσεις – όπως και τη γήρανση. Ο Ισπανός επιστήμονας Carlos Izpisua Belmonte, ο οποίος έχει επίσης επενδύσει στην ιδέα, την αποκαλεί «ελιξίριο της ζωής»

Φυσικά, χρειάζεται να γίνουν πολλά πειράματα που κοστίζουν δισεκατομμύρια. Και, μάλλον, ο Jeff Bezos δε θα καταφέρει να ζήσει για πάντα (εδώ κρατάμε τις επιφυλάξεις μας). 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media

jenny.gr

TAGS