UPDATE #NOW

Πώς ο Jeff Bezos με 4 λεπτά στο διάστημα τράβηξε περισσότερη προσοχή από την κλιματική αλλαγή σε έναν χρόνο


The Jennettes

30 Ιουλίου 2021

Πώς ο Jeff Bezos με 4 λεπτά στο διάστημα τράβηξε περισσότερη προσοχή από την κλιματική αλλαγή σε έναν χρόνο

Ο Jeff Bezos μάλλον θέλει  να κατακτήσει τον κόσμο. Ο ιδρυτής της Amazon και επιχειρηματία, με 4 λεπτά που πέρασε στο διάστημα, κέρδισε περισσότερη προσοχή από τα – σημαντικότερα – ζητήματα που απασχολούν ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα σε μία μέρα, η μέση τηλεοπτική εκπομπή αφιέρωσε στο ταξίδι του στο διάστημα σχεδόν ίδιο χρόνο μ’ αυτόν που έδωσε στην κλιματική αλλαγή ολόκληρο το 2020.

Συγκεκριμένα, έρευνα της Mind Matters έδειξε πως στις 20 Ιουλίου, την ημέρα του ταξιδιού, η αμερικανική τηλεόραση μίλησε για τον Bezos 212 λεπτά. Παράλληλα, η απειλή του πλανήτη συζητήθηκε για 267 λεπτά, συνολικά, ολόκληρη την περσινή χρονιά.

jenny.gr

Μάλλον θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο και οι προτεραιότητες διαφορετικές. Ο ερευνητής του περιβαλλοντικού προγράμματος της Media Matters, Evlondo Cooper, δήλωσε πως «το μοντέλο που ακολουθούν τα δελτία ειδήσεων βασίζεται αποκλειστικά στην προσέλκυση των τηλεθεατών μέσω της ψυχαγωγίας και του κουτσομπολιού. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι ειδήσεις θα έπρεπε να περιλαμβάνουν καθημερινή κάλυψη της κλιματικής αλλαγής και του αντικτύπου της, κάτι που αγνοούν. Η τεράστια κάλυψη του ταξιδιού του Bezos δείχνει ξεκάθαρα την τάση αυτή».
 

Δείτε ακόμη: Pierre de Vallombreuse: εκεί που η φυλετική ισότητα είναι δεδομένη

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr