Ο Justin Bieber αποκάλυψε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt: «Παρέλυσε το μισό πρόσωπό μου»

Μέσω ενός video, εξηγεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του. 

O Justin Bieber τον τελευταίο καιρό έχει ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του και μόλις αποκάλυψε τον λόγο. Ο star μέσω ενός post στο Instagram, εξομολογήθηκε στο κοινό του ότι πάσχει από ένα σύνδρομο που έχει παραλύσει το μισό του πρόσωπο.

Μέσω ενός video, τον βλέπουμε να εξηγεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του. 

«Είναι αρκετά σοβαρό, όπως μπορείτε να δείτε. Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου».

«Για όσους είναι απογοητευμένοι από την ακύρωση των επόμενων συναυλιών μου, απλά σωματικά προφανώς δεν είμαι σε θέση να ανταποκριθώ. Το σώμα μου, μου λέει ότι πρέπει να ρίξω ρυθμούς. Ελπίζω να καταλαβαίνετε», πρόσθεσε, συνεχίζοντας: «Θα χρησιμοποιήσω αυτή την περίοδο για να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100%, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω αυτό για το οποίο γεννήθηκα».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ελπίζει να τον βοηθήσουν μερικές ασκήσεις προσώπου και να βρεθεί και πάλι κοντά στους fans του. Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες.

Ο ιός ενδέχεται να υπάρχει στον οργανισμό ενός ανθρώπου για όλη του τη ζωή, ακόμη και μετά από την ανάρρωση από ανεμοβλογιά και να «ξαναξυπνήσει» επηρεάζοντας τα νεύρα του προσώπου. Αυτά «διογκώνονται και χάνουν την ικανότητα να λειτουργούν».

Το συγκεκριμένο σύνδρομο επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, προκαλώντας παράλληλα επώδυνα εξανθήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.