Harvey Weinstein: Ξεκινά η δίκη του για 11 νέες κατηγορίες στο Los Angeles

Στο Los Angeles, αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, που προέρχεται από κατηγορίες πέντε φερόμενων θυμάτων

Μετά την καταδίκη του το 2020 με ποινή φυλάκισης 23 ετών, ο Harvey Weinstein αντιμετωπίζει 11 νέες κατηγορίες από πέντε γυναίκες. Κάπως έτσι, ο αγώνας για αλλαγή που έφερε το #MeToo, θα διεξαχθεί και πάλι στις δικαστικές αίθουσες, αναζητώντας τη δικαιοσύνη. 

Τον Αύγουστο, το Εφετείο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ακούσει την έφεση του Weinstein ο οποίος καταδικάστηκε για τις πράξεις του. «Είμαστε αισιόδοξοι και ευγνώμονες για αυτή τη σπάνια ευκαιρία», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Weinstein, Juda Engelmayer.

Την επόμενη εβδομάδα, έρχεται η επόμενη δίκη του για σεξουαλική επίθεση που θα γίνει στο Los Angeles και περιλαμβάνει ένα εντελώς νέο πλήθος κατηγοριών, που είναι πολύ διαφορετικές από τη δίκη της Νέας Υόρκης.

Στο Los Angeles, αντιμετωπίζει όπως προαναφέθηκε, 11 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, που προέρχεται από κατηγορίες πέντε φερόμενων θυμάτων. Ο Weinstein δεν είναι ο μόνος ωστόσο, που θα εμφανιστεί μπροστά σε δικαστές και ενόρκους. Στη Νέα Υόρκη, η δίκη του σκηνοθέτη Paul Haggis για τον βιασμό μιας κοπέλας στην Ιταλία και η δικαστική μάχη μεταξύ του Kevin Spacey και του Anthony Rapp, του ηθοποιού που κατηγόρησε τον Spacey ότι του επιτέθηκε το 1986 όταν ήταν 14 ετών, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχει το δικαστήριο της κοινής γνώμης και υπάρχει το ποινικό δικαστήριο», λέει στο Variety η Gloria Allred, δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, η οποία έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία θύματα που έχουν κατηγορήσει τους Jeffrey Epstein, Weinstein, Cosby και R. Kelly.

«Υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές, είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να αρχίσεις», λέει η Allred, επικροτώντας την πρόοδο που έχει δει τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Allred θα εκπροσωπήσει τρεις γυναίκες που καταθέτουν στην επικείμενη δίκη του Weinstein. Επισήμανε ότι παρόλο που ο καταδικασμένος βιαστής είναι ήδη φυλακισμένος, αυτή η επόμενη δίκη είναι κρίσιμη γιατί κάθε γυναίκα αξίζει να μιλήσει στο δικαστήριο. «Πρόκειται για την αναζήτηση δικαιοσύνης». 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.