Το Michigan Workout είναι η fitness πρόκληση που (δεν) θα ήθελες να δοκιμάσεις

pexels

Θα σε ξεθεώσει αλλά στο τέλος θα σε δικαιώσει για την προσπάθεια και τον κόπο

Το συγκεκριμένο workout δεν συγκρίνεται στη δυναμική και δημιουργήθηκε με «άσχημες διαθέσεις» από έναν από τους προπονητές του πανεπιστημίου του Michigan, τον Ron Warhurst το 1970. Είναι ένας συνδυασμός έντονου ρυθμού και διαλειμματικής προπόνησης και θέλει αντοχές για να το δοκιμάσεις αλλά αξίζει, όπως λένε οι ειδικοί. 

Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε πως «το να καταφέρεις να φτάσεις μέχρι το τέλος, είναι κατόρθωμα» ενώ είναι ένα από τα workouts που αποτελούν αληθινή πρόκληση. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να περιλαμβάνει πολλά είδη τρεξίματος, όπως σε έναν αγώνα και είναι ιδανικό για τους αθλητές. Μετά από ένα καλό ζέσταμα, και αν φυσικά δεν είσαι αρχάριος στο τρέξιμο, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Το σημαντικό είναι να θυμάσαι πως πρέπει να κάνεις τρίλεπτο jogging στο μεσοδιάστημα για να τα καταφέρεις. Για προθέρμανση, κάνε 15-20' χαλαρό τρέξιμο ή απλά μεγάλα βήματα στο περπάτημά σου. Ο βασικός άξονας του workout τώρα, είναι να προσπαθήσεις να τηρήσεις τα παρακάτω. Θα πρέπει να ξεκινήσεις με 1600 μ, τα οποία πρέπει να εκτελούνται κοντά στον ρυθμό με τον οποίο τρέχεις έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων. Τώρα μπορεί να κάνεις απλά ένα χαλαρό τρέξιμο.

Μετά να συνεχίσεις με 1200 μ, κοντά δηλαδή στον ρυθμό ενός αγώνα των 5 χιλιομέτρων, να ηρεμήσεις για λίγο με απλό τρέξιμο και να δώσεις και πάλι πόνο στη συνέχεια με 800 μέτρα, κοντά στον ρυθμό με τον οποίο τρέχεις έναν αγώνα 3 χλμ, λίγο χαλαρά και πάλι, και μετά στα 400 μέτρα.

Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί πολύ απαιτητικό ρυθμό και δεδομένου ότι είναι συνεχόμενος, θα κάνει την ομιλία σου δύσκολη αλλά θα σε βοηθήσει να τρέχεις μετά από αρκετή εξάσκηση, πιο γρήγορα και για περισσότερη ώρα. 

Αν τα κατάφερες μέχρι εδώ, τώρα μπορείς να ηρεμήσεις λίγο, κάνοντας 15-20' χαλαρό τρέξιμο και ασκήσεις stretching. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS