CELEBRITIES MEN’S POINT

4 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά το workout


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2022

4 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά το workout
pexels
Αν δεν θες να σαμποτάρεις την προσπάθεια και τον κόπο σου, δες ποια λάθη πρέπει να αποφεύγεις πάντα μετά τη σωματική άσκηση.

Περνάς αμέτρητες ώρες στο γυμναστήριο αλλά αν ακολουθείς τις παρακάτω τακτικές, καλό είναι να ξέρεις ότι όλος σου ο ιδρώτας πάει χαμένος. Σύμφωνα με το Men's Health, υπάρχουν 5 χαρακτηριστικά πράγματα που συνηθίζεις να κάνεις μετά την άσκηση αλλά θα έπρεπε να γνωρίζεις ήδη πως ακυρώνουν όλο σου τον αγώνα.

Σίγουρα κάποια στιγμή έκανες ένα από τα παρακάτω:

1. Μένεις με τα ρούχα της γυμναστικής

Είναι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες ακόμη κι αν δεν είσαι πολύ ιδρωμένος μετά τη γυμναστική. Αν δεν μπορείς να κάνεις αμέσως ντους, χρειάζεται απλά να αλλάξεις τα ρούχα του workout σου, τις κάλτσες και τα παπούτσια σου για να κρατήσεις τους μυς σου ζεστούς και χαλαρούς. Αυτό παρέχει καλή κυκλοφορία και είναι αυτό που χρειάζεται το σώμα σου αμέσως μετά την άθλησή σου.

2. Βυθίζεσαι στον καναπέ

Είναι εύκολο να πέσεις σε αυτή την παγίδα, βλέποντας Netflix στον καναπέ για τουλάχιστον 2 ώρες μετά τη γυμναστική σου αλλά μην υποκύψεις. Αν κρατήσεις σε επαγρύπνηση το σώμα σου, κάνοντας μια δραστηριότητα που δεν απαιτεί πολλή ενέργεια, όπως βαθιές αναπνοές ή stretching, θα έχεις πετύχει το επιθυμητό.

3. Πέφτεις με τα μούτρα στο λάθος φαγητό

Αν σκοπεύεις να φας 20- 30 λεπτά μετά τη γυμναστική, προτίμησε κάτι υγιεινό όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Απόφυγε τις ατασθαλίες και φρόντισε ώστε το γεύμα σου να περιέχει πρωτεΐνη, λίγα λιπαρά και υδατάνθρακες για την απαραίτητη ενέργεια. Μπορείς να φας άνετα ένα σάντουιτς ολικής με γαλοπούλα, αμύγδαλα, φρούτα ή γιαούρτι.

4. Κάνεις βαριές δουλειές

Μπορεί να φαντάζει ιδανικό αλλά δεν είναι. Αν μετά τη γυμναστική, κάνεις βαριές δουλειές, είναι πολύ πιθανό να τραυματίσεις τους ήδη γυμνασμένους σου μυς και αυτό είναι κάτι που θες σίγουρα να αποφύγεις σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS