CELEBRITIES MEN’S POINT

Το τεστ που αποκαλύπτει πόσο χρονών είναι στ' αλήθεια το σώμα σου


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2022

Το τεστ που αποκαλύπτει πόσο χρονών είναι στ' αλήθεια το σώμα σου
Η πιο λογική απάντηση που θα σκεφτείς, είναι ότι έχει την ίδια ηλικία με σένα αλλά το παρακάτω τεστ καταρρίπτει τη θεωρία.

Οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής σου επηρεάζουν σημαντικά το πώς νιώθεις ηλικιακά. Ανεξάρτητα από την πραγματική σου ηλικία, η φυσική σου κατάσταση λέει όλη την αλήθεια για το ποια είναι η πραγματική ηλικία του σώματός σου και αν δεν πείθεσαι, το ίδιο υποστηρίζουν και οι ειδικοί.

Για την ακρίβεια, η έννοια της ηλικίας σε σχέση με τη φυσική μας κατάσταση άρχισε να διατυπώνεται για πρώτη φορά το 2006 από τον Νορβηγό Ulrik Wisløff, Ph.D., καθηγητή άσκησης και αθλητικής φυσιολογίας, ο οποίος ανέπτυξε έναν αλγόριθμο για να ανακαλύψει πόσο χρονών είναι στην πραγματικότητα το σώμα μας.

Ο αλγόριθμος μπορεί να μας πει όλη την αλήθεια για την πραγματική ηλικία του σώματός μας και είναι διαθέσιμος στο World Fitness Level. Μπαίνοντας εκεί, μπορείς να κάνεις κι ένα σωματικό τεστ, που δημιούργησαν οι Doug Kechijian, DPT και Michael Fredericson, MD, οι οποίοι θεωρούν ότι ορισμένες ασκήσεις μπορούν να φανερώσουν την ακριβή ηλικία της φυσικής μας κατάστασης.

Παράλληλα, το τεστ αυτό μας βοηθάει να μάθουμε ποιες δραστηριότητες πρέπει να κάνουμε ώστε να γίνουμε σωματικά πιο υγιείς, βελτιώνοντας τη φυσική μας κατάσταση. Αν θες να δοκιμάσεις να κάνεις το τεστ, απλά χρειάζεται να δώσεις στην αρχή μερικά ακριβή στοιχεία για σένα, όπως την ηλικία, το βάρος, το ύψος σου αλλά και τους καρδιακούς σου παλμούς.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στη συνέχεια αρχίζουν οι μετρήσεις. Οι ασκήσεις που λειτουργούν ως ξεχωριστά τεστ είναι κατά σειρά: το τρέξιμο, τα deadlifts μαζί με το βάδισμα του αγρότη, τα push-ups, τα turkish get-ups, το σκοινάκι, και οι άρσεις σε συνδυασμό με βαθιά καθίσματα.

Μόλις ολοκληρώσεις το τεστ, πέρα από την ηλικία του σώματός σου, θα έχεις μάθει σε τι ακριβώς χρειάζεται να επικεντρωθείς προκειμένου να μετατρέψεις τις αδυναμίες σου στη δύναμη που θα σου προσφέρει περισσότερα χρόνια ζωής και ευεξίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS