Η βασιλόπιτα της θείας Τότας

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι ψιλικομμένο
  • 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 3 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο που το έχουμε κόψει κυβάκια και το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα στο γάλα λιώνουμε τη σόδα και το ελάχιστο αλάτι. Τα ρίχνουμε στο μίξερ και χτυπάμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας. Το μίγμα είναι έτοιμο και το βάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο 32αρι στρογγυλό ταψί. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.