Στήθος πάπιας με σάλτσα από βατόμουρα

www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Θέλετε να τολμήσετε στην κουζίνα, συνδυάζοντας κρέας και φρούτα και να ξετρελάνετε τους πάντες;

Ο συνδυασμός αλμυρών πιάτων και φρούτων είναι μια καινοτομία για πολλούς και μια επιλογή που αγαπιέται όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Ανακαλύψτε ξανά μαζί μας τη χαρά να τολμάτε, φτιάχνοντας αυτό το νόστιμο πιάτο.

Υλικά

800 γρ. στήθη πάπιας

400 γρ. βατόμουρα

Άχνη ζάχαρη

Ροζ κρασί

Σουσάμι

Σπόροι παπαρούνας

Μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα βατόμουρα με 3 κουταλιές της σούπας νερό και μια πρέζα αλάτι μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα. Ύστερα τα σουρώνουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Κόβουμε σε κομμάτια την πάπια και τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι από την πλευρά της πέτσας για 5 λεπτά, σβήνουμε με ½ ποτήρι ροζ κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγα λεπτά, μετά τα αναποδογυρίζουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα βατόμουρου και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί στη σάλτσα.

Καβουρδίζουμε 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι και 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο για μερικά λεπτά. Και σερβίρουμε τα στήθη πάπιας με τη σάλτσα βατόμουρου, συμπληρώνοντας με τους καβουρδισμένους σπόρους.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.