Είναι χωματερές οι παραλίες στους Αντίπαξους;

Η ιστορία γνωστή: η οικογένεια του διάσημου αμερικανού ηθοποιού, Γουίλ Σμιθ, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις διακοπές της στα νερά του Ιονίου και να καθαρίσει μία ελληνική παραλία. Η Γουίλοου Σμιθ, θυγατέρα του σταρ, με εφηβικό ενθουσιασμό έγραψε στο Instagram ότι μαζί με την οικογένειά της μάζεψε 22 σακούλες σκουπιδιών από παραλία των Αντίπαξων.

Η είδηση ταξίδεψε με ρυθμούς Διαδικτύου και γρήγορα στο συλλογικό φαντασιακό δημιουργήθηκε μία εικόνα στην οποία αποτσίγαρα, κομμάτια πλαστικού και βρωμερά υπολείμματα τροφών επιπλέουν στις παραλίες του μαγευτικού αυτού νησιού του Ιονίου μαζί με τους λουόμενους.

Στα κοινωνικά δίκτυα, πέρα από την δίκαιη και καθ΄όλα θεμιτή αγανάκτηση για όλους όσοι θάβουν σκουπίδια και αποτσίγαρα κάτω από την άμμο, υπήρχαν και αρκετοί που έσπευσαν να θάψουν το μικρό νησί του Ιονίου κάτω από την διαδικτυακή σκουπιδοφιλολογία.

Και αν στην Ελλάδα γνωρίζουμε την ομορφιά αυτών των νησιών, φανταστείτε την εικόνα που σχηματίζει ένας Αμερικάνος που βλέπει για πρώτη φορά τους Αντίπαξους σε μία φωτογραφία με μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

«Πρόκειται για διαστρέβλωση και συκοφάντηση» λέει στο Protagon ο δήμαρχος των Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.