#DopamineDecor: Η τάση στη διακόσμηση που, όντως, θα σου φτιάξει το κέφι

Ώρα να βασιστείς στο σπίτι σου, για να πάρεις έξτρα δόσεις χαράς

H άνοιξη ήρθε και, μαζί της, έφτασε η όρεξη να αλλάξεις το σπίτι. Την περασμένη εβδομάδα, μιλούσαμε για το Miami Core, την τάση που κάνει τον χώρο να μοιάζει βγαλμένος από κουλ αμερικανική ταινία. Τώρα, ήρθε η ώρα του Dopamine Decor, το οποίο είναι εδώ για να πραγματοποιήσει το πιο μαξιμαλιστικό σου όνειρο. Με έντονα χρώματα, ενδιαφέροντα μοτίβα, κιτς statement κομμάτια, θα γεμίσει τα δωμάτια με ευτυχία. Και παρακάτω, θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα viral trends, το Dopamine Decor δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά – είναι απλώς πολύχρωμο κι επικεντρώνεται στο πώς αισθανόμαστε. Περιλαμβάνει όλα εκείνα που μας κάνουν χαρούμενους ώστε, κάθε φορά που μπαίνουμε σπίτι, να βιώνουμε μία έκρηξη ντοπαμίνης.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα έντονα χρώματα:

Για άλλους, ίσως είναι τα πάρα πολλά έπιπλα και το layering στα υφάσματα: 

Μπορείς να βάλεις ακόμη και ντισκομπάλες στο ταβάνι, για να παίξεις με τον φωτισμό:

Ο όρος Dopamine Decor δε δημιουργήθηκε τυχαία. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως τα έντονα χρώματα, τα μοτίβα και οι διαφορετικές  υφές μάς βελτιώνουν τη διάθεση – ωστόσο, τα items που μας δίνουν χαρά, μπορεί να μην έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στους άλλους, και vice versa. Δικό μας το σπίτι, δική μας κι η διακόσμηση, όμως, οπότε γιατί να μην το γεμίσουμε με αντικείμενα που έχουν σχέση με φαγητό; Ή με έπιπλα που θυμίζουν ουράνια τόξα;

Δείτε περισσότερα βίντεο για έμπνευση: