HOME SWEET HOME

Miamicore: Το TikTok σου λέει πώς να κάνεις το σπίτι σου ανοιξιάτικο και κουλ, εύκολα


JTeam

24 Μαρτίου 2023

Miamicore: Το TikTok σου λέει πώς να κάνεις το σπίτι σου ανοιξιάτικο και κουλ, εύκολα
Είναι ρετρό, ταυτόχρονα μοντέρνο, κι εσύ θα το κάνεις τώρα, πριν προλάβει να γίνει mainstream

Η άνοιξη ήρθε και έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε τρόπους να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Μπαίνουμε στο Pinterest χωρίς να το πούμε σε κανέναν, πληκτρολογούμε τη λέξη aesthetic, ενδεχομένως, προσπαθώντας να βρούμε ιδέες – κι αυτό είναι ένα νέο είδος αυτοταπείνωσης – ενώ βλέπουμε σειρές και ταινίες με άλλα μάτια, προσέχοντας περισσότερο τα διαμερίσματα των πρωταγωνιστών, λιγότερο την υπόθεση.

Η Monica κι η Rachel, για παράδειγμα, ή η Carrie Bradshaw, δίνουν έμπνευση για τον χειμώνα. Τώρα, ασχολούμαστε περισσότερο με το παστέλ συγκρότυμα διαμερισμάτων του Miami, από το The Golden Girls. Και το Miamicore είναι η ρετρό deco τάση που επανέρχεται χάρη στο TikTok.

Το Miamicore είναι διαφορετικό από τα trends που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι αρκετά δημοφιλές ακόμη, οπότε θα λέμε ότι το κάναμε πριν γίνει κουλ ενώ τον Ιούνιο θα το μάθουν όλοι. Είναι vintage με μοντέρνες πινελιές, καθαρές γραμμές, ουδέτερους τόνους και έντονο το στοιχείο του μαξιμαλισμού.

Αν περάσουμε αρκετό χρόνο στην #Miamicore πλευρά του TikTok, θα πιάσουμε τον εαυτό μας να κάνει makeover στο σπίτι, και θα το συνεχίσουμε. Αφήνουμε μερικά βίντεο για το απαραίτητο inspo.

@vintageshowpony it’s always Easter in CT 💖 #easter #easterdecor #fivebelow #fyp #homedecor #hometour #pink ♬ original sound - vintageshowpony

@13inchheel

These are my new favorite. Popularized in the 1980s

♬ Soundtrack for Your Backseat - sundiver ca
@grandpaspoolhouse #lacquerfurniture #miamiaesthetic #vintagebedroom #80saesthetic #vintageplayboy #airbnb #mpls #vaporwave ♬ original sound - ☆drive45☆

Θα μπορέσει, άραγε, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας να μοιάζει βγαλμένο από τη σειρά Miami Vice; Δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε. Μπορούμε, όμως, να σας βεβαιώσουμε ότι θα αποκτήσει πιο φρέσκα, ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά vibes, πανεύκολα.