UPDATE #NOW

To "Rejection Therapy" σου δίνει άβολους τρόπους να μη φοβάσαι την απόρριψη και, μάλλον, αξίζει


JTeam

23 Μαρτίου 2023

To "Rejection Therapy" σου δίνει άβολους τρόπους να μη φοβάσαι την απόρριψη και, μάλλον, αξίζει
Σίγουρα θα σου συμβούν και χειρότερα, από το να ακούσεις ένα «όχι». Αυτό είναι θλιβερό, αλλά ταυτόχρονα παρήγορο - σου δίνει και λίγη ελπίδα;

Είναι μερικές μέρες που, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, αισθάνεσαι μία τεράστια αυτοπεποίθηση. Λες και ολόκληρος ο κόσμος είναι στα πόδια σου. Ανέβασες thirst trap στο story σου επειδή απλώς σου άρεσες στη φωτογραφία; Ναι. Του έστειλες 4 το ξημέρωμα να τον ρωτήσεις πού είναι και τι κάνει; Ναι, και απάντησε σε δευτερόλεπτα, για να τον αφήσεις στο διαβάστηκε. Πήγες στη δουλειά με μισή ώρα καθυστέρηση, κάνοντας το απόλυτο power walking; Φυσικά, και όλοι σου είπαν πόσο ωραία είχες ντυθεί. Εντωμεταξύ, έτσι θα έπρεπε να νιώθεις όλη την εβδομάδα.

Άλλες φορές, δεν είσαι ο πιο γενναίος άνθρωπος του κόσμου. Μπορεί να σε τρομάζει ακόμη και το πιο απλό – να πάρεις τηλέφωνο για να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο. Τρέμεις την απόρριψη, δεν μπορείς να διαχειριστείς το «όχι», ακόμη κι να προέρχεται από τους φίλους σου, όταν τους ρωτάς αν έχουν όρεξη να πιείτε καφέ 8 η ώρα το πρωί, πριν τη δουλειά. Αν σε βοηθάει, υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα. Είμαστε πολλοί, είναι η αλήθεια. Αυτός είναι και ο λόγος που το #rejectiontherapy έχει σχεδόν 100 εκατομμύρια views στο TikTok.

Βλέπουμε κόσμο να καταγράφει την εμπειρία του με την «Θεραπεία Απόρριψης», η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει αυτό που λέει το όνομά της: άβολα tasks που σε κάνουν να μη φοβάσαι την απόρριψη. Οι περισσότεροι, έχουν να πουν μόνο θετικά.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2012, όταν ο επιχειρηματίας και motivational speaker Jia Jiang έγινε viral με τις δικές του 100 ημέρες «Θεραπείας Απόρριψης». «Αν φοβάσαι την απόρριψη, συχνά αφήνεις αυτόν τον φόβο να καθορίσει τις κινήσεις σου», έχει δηλώσει. «Απορρίπτεις τον εαυτό σου πολύ παραπάνω από τους άλλους». Που, εντάξει, ισχύει.

@clare.ruddy Day one ❤️ #rejectiontherapy #anxiety #facingrejection #hugastranger ♬ Sunset Lover - Petit Biscuit
@isisbreannaa Replying to @briisa_marlene The barista was so nice about it 🥹🤣 1 day down, 99 more to go!! #rejectionproof #rejectiontherapy #socialanxiety ♬ original sound - ADHD + Biz Tips!
@clare.ruddy Day 3 🥰 i can feel it working ❤️ #rejectiontherapy #anxiety #race ♬ Sunset Lover - Petit Biscuit
@travellingwithmelanin Day 1 of rejection therapy 😬 I asked to take a nap in a mattress store. It didn’t end how I expected! #rejectiontherapy #rejection #fearofrejection #selfdevelopment #fyp #exposuretherapy #personaldevelopment #sleep #personalgrowth #100daysofrejection ♬ Aesthetic - Gaspar

Όσα βίντεο κι αν δούμε, ό,τι κι αν γίνει, η απόρριψη δε θα είναι ευχάριστη. Πρέπει απλώς να μάθουμε να μην την παίρνουμε προσωπικά. Σίγουρα θα μας συμβούν και χειρότερα – θλιβερό μεν, αλλά παρήγορο. Και μας δίνει λίγη ελπίδα;