Να πώς θα εντάξετε τον vintage καναπέ της γιαγιάς σας στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας και ο χώρος μας θέλουμε να μας εκφράζει απόλυτα. Ωστόσο αυτό ορισμένες φορές δεν είναι ευκολο, ειδικά αν φτιάχνετε το πρώτο σας σπίτι (όπως εγώ) και το budget που μπορείτε να διαθέσετε σε νέα κομμάτια είναι περιορισμένο και είστε αναγκασμένοι να κρατήσετε ορισμένα έπιπλα από το πατρικό σας ή ακόμα και έπιπλα των παππούδων σας. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν τις αντίκες και τα vintage έπιπλα είστε στο σωστό άρθρο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι τάσεις στη διακόσμηση είναι με το μέρος σας, αφού το σύγχρονο interior design συνδυάζει vintage στοιχεία με καθαρή μίνιμαλ αισθητική.

Ένα από αυτά που έχουμε οι περισσότεροι από τη γιαγιά μας είναι ο βελούδινος καναπές. Σε ουδέτερα μπλε και καφέ ή σαγηνευτικά κίτρινα και λαδί, το βελούδο φαίνεται πολυτελές ακόμα κι όταν παλιώσει. Οι διακοσμητές εντάσσουν το παλιό βελούδινο καναπέ στα σύγχρονα διαμερίσματα και τον συνδυάζουν με γεωμετρικά coffee tables, ενημερωμένες βιβλιοθήκες και art works στον τοίχο. 
Πάρτε έμπνευση από τις γωνιές που ακολουθούν και πιστέψτε μας, θα καμαρώνετε για τον καναπέ της γιαγιάς σας.

1. Διακοσμήστε το χώρο με fun αντικείμενα 

2. Χρυσά accents τριγύρω 

3. Τοποθετήστε τον καναπέ μπροστά από μία πλούσια βιβλιοθήκη 

4. Με απαλά χρώματα στον τοίχο 

5. Ή με έντονα κοντράστ 

6. Παίξτε με τόνους του ίδιου χρώματος στα αξεσουάρ

7. Με ένα υποπόδιο σε κοντινή απόχρωση θα δημιουργήσετε το εφέ του ανάκλινδρου