2+1 πανέξυπνες λύσεις για μικρές κουζίνες

Η κουζίνα είναι ο χώρος που περνάμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Είτε μικρή είτε μεγάλη η κουζίνα είναι ο χώρος όπου δημιουργούνται οι μεγαλύτερες απολαύσεις. Αν μάλιστα ακολουθήσουμε και δυο- τρία tips μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη της και να ευχαριστιόμαστε ακόμη περισσότερο τις οικογενειακές μας στιγμές.

Όσο μικρή και να είναι μια κουζίνα το κλειδί της επιτυχίας είναι η σωστή οργάνωση. Πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, ακόμη και ο φούρνος πρέπει να μπουν όλα σε σωστά σημεία με εύκολη πρόσβαση. Μ’ ένα χαμηλό budget μπορείς να έχεις αποθηκευτικούς χώρους, στυλ και προσωπικότητα.

Όπως με τις περιπτώσεις με την χρήση λευκού, έτσι με την χρήση ουδέτερων χρωμάτων, ένας χώρος φαίνεται πιο άνετος. Η επιλογή της ουδέτερης χρωματικής παλέτας και η αντίθεση με σκούρα και ανοιχτόχρωμα ουδέτερα χαρίζει ενδιαφέρον. Επίσης, ένας τοίχος ή το πάτωμα βαμμένο σε έντονο χρώμα, είναι το καλύτερο value for money φρεσκάρισμα της κουζίνας (με άμεσο αποτέλεσμα) που υπάρχει.

Ακόμη οι rustic κουζίνες είναι πιο οικονομικό να γίνουν σε μικρή κλίμακα λόγω της πληθώρας ξύλου, ενώ έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Δείχνουν ζεστές, μπορούν να έχουν πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και μπορούμε να περάσουμε πολλή ώρα ευχάριστα μαγειρεύοντας. Συνδυάζει παράδοση, country στυλ και θα το απολαύσει κάθε μαγείρισσα και μάγειρας.

Είναι σταθερή αξία και δεν θα χρειαστεί να κάνετε ποτέ ξανά ανακαίνιση, απλά κινήσεις συντήρησης.

Δείτε ακόμη: Ποια σκαμπό ταιριάζουν σε κάθε κουζίνα;