5 λόγοι για τους οποίους η αποτρίχωση στο σπίτι μπορεί να μην λειτουργεί

IG @sheamarie

Έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνεις αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, τα αποτελέσματα όμως ενδέχεται να μην σε έχουν ικανοποιήσει. Γνωρίζεις γιατί συμβαίνει αυτό;

H αποτρίχωση στο σπίτι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για εσένα που θέλεις να έχεις την ευελιξία να κάνεις αποτρίχωση ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να κλείσεις το ραντεβού σου σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς.

Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε θεραπεία ομορφιάς, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να επιτύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην αφαιρούνται μερικές τρίχες ακόμα και μετά την αποτρίχωση. Εάν όμως οι τρίχες αυτές είναι πολλές περισσότερες από το αποδεκτό και δεν αφαιρούνται ή σπάνε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ήρθε η στιγμή να μάθεις γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι λόγοι που δεν έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αποτρίχωσης

Δεν έχουν το σωστό μήκος οι τρίχες

Τις περισσότερες φορές, το μήκος της τρίχας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Σε γενικές γραμμές, οι τρίχες πρέπει να είναι περίπου ¼ ίντσας για να τις πιάσει καλά το κερί. 

Εσφαλμένη τεχνική εφαρμογής 

Εάν δεν έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνεις αποτρίχωση με λάθος τρόπο. Το κερί πρέπει να εφαρμόζεται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας και να αφαιρείται γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

 

Το δέρμα δεν είναι καθαρό

Μερικές φορές η αποτυχημένη αποτρίχωση δεν έχει να κάνει τις τρίχες, αλλά με το δέρμα, το οποίο πρέπει να είναι εντελώς καθαρό πριν κάνεις αποτρίχωση. 

Δεν χρησιμοποιείς τον σωστό τύπο κεριού

Μπορεί να χρησιμοποιείς ένα ακατάλληλο είδος κεριού.  Το σκληρό κερί λειτουργεί καλά σε χοντρές τρίχες. Το μαλακό κερί μπορεί να αφαιρέσει και αυτόν τον τύπο τρίχας, αλλά πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Πρέπει να ελέγχεις πάντα την ετικέτα του κεριού που αγοράζεις για να είσαι βέβαιη ότι ανταποκρίνεται στον τύπο της δικής σου τρίχας.

Παραλείπεις τη μετέπειτα φροντίδα

Εάν θέλεις το δέρμα σου να είναι λείο, απαλό και λαμπερό μετά την αποτρίχωση στο σπίτι, τότε δεν πρέπει να παραλείπεις πότε την βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.