ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αποτρίχωση: Πόσο ασφαλής είναι η χρήση μιας κρέμας αποτρίχωσης σήμερα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Φεβρουαρίου 2024

Αποτρίχωση: Πόσο ασφαλής είναι η χρήση μιας κρέμας αποτρίχωσης σήμερα
IG @hannaschonberg
Οι κρέμες αποτρίχωσης σημειώνουν σημαντική βελτίωση, προσφέροντας μια πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ομορφιά, κι αυτό διότι που απασχολεί γυναίκες και άντρες ήδη από την ηλικία της εφηβείας. Στόχος της είναι η αποτελεσματική απαλλαγή της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στο σώμα, αλλά και από κάποια σημεία του προσώπου.

Σήμερα υπάρχουν πολλές, διαφορετικές μέθοδοι μόνιμης ή προσωρινής αποτρίχωσης με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η καθεμία. Σε αυτό το άρθρο όμως θα επικεντρωθούμε στη μέθοδο αποτρίχωσης που χρησιμοποιεί τις ομώνυμες κρέμες.

Κρέμα αποτρίχωσης

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν οι πρώτες κρέμες αποτρίχωσης έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, η διαδικασία της αποτρίχωσης άρχισε ξαφνικά να μοιάζει πιο εύκολη και προσβάσιμη από ποτέ. Στην πορεία όμως, η αποτρίχωση με αυτή τη μέθοδο άρχισε να προβληματίζει τους χρήστες, δεδομένου ότι αφενός η μυρωδιά της κρέμας ήταν αρκετά έντονη και δυσάρεστη (είναι βέβαιο πως αν έχεις δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή σου μια κρέμα αποτρίχωσης, το άρωμά της έχει χαραχθεί στη μνήμη σου για πάντα). Αφετέρου, η σύνθεση της κρέμας αποτρίχωσης ήταν αρκετά σκληρή για την επιδερμίδα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μπορούσε να προκαλέσει αρκετές ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως εγκαύματα, έντονους ερεθισμούς, κνησμό και κοκκινίλες.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Σήμερα, η σύνθεση στις κρέμες αποτρίχωσης έχει επαναπροσδιοριστεί, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση. Οι εξελιγμένες φόρμουλες που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή περιέχουν συστατικά, όπως φυτικά έλαια και βοτανικά εκχυλίσματα που φροντίζουν και περιποιούνται το δέρμα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης. Το ενυδατώνουν, το καταπραΰνουν και συμβάλλουν στην ισορροπία του επιδερμικού φραγμού. Επομένως, είναι πιο αποτελεσματικές, καθώς αφαιρούν την τρίχα με μεγαλύτερη ακρίβεια και είναι πιο απαλές και ασφαλείς για την επιδερμίδα.

Τα οφέλη αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης

  1. Γρήγορη και εύκολη αποτρίχωση στο σπίτι

  2. Αποτελεσματική απομάκρυνση των τριχών

  3. Δεν τραυματίζει με κοψίματα την επιδερμίδα

  4. Ασφαλής και ανώδυνη

  5. Αποδυναμώνει και σταδιακά καθυστερεί την ανάπτυξη της τρίχας

  6. Οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης

  7. Αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο απαλό και λαμπερό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κρέμες αποτρίχωσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τραυματισμένες ή με ευαισθησία περιοχές του σώματος, καθώς ενδέχεται να προκληθούν επιπλοκές. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους σε σημεία, όπως η περιοχή του μαστού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.