Ηλεκτρικό οξύ: Το hot skincare συστατικό που δρα κατά της ακμής και όχι μόνο

IG @maralafontan

Έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία καθώς και αντιγηραντικές ιδιότητες

Τα skincare συστατικά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των απανταχού λάτρεων της ομορφιάς και της περιποίησης δέρματος. Αυτή τη φορά όμως κάνουμε focus στο ηλεκτρικό οξύ και «ρίχνουμε φως» στα εκπληκτικά οφέλη του έχει για την επιδερμίδα.

Πρόκειται για μια αντιμικροβιακή ένωση που προέρχεται από κεχριμπάρι ή ζαχαροκάλαμο, αλλά βρίσκεται επίσης φυσικά σε φυτικούς και ζωικούς ιστούς. Δεν πρόκειται για ένα απολεπιστικό οξύ, όπως ένα άλφα- ή βήτα-υδροξυ οξύ. Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι το ηλεκτρικό οξύ ανήκει στο ίδιο «στρατόπεδο» με το υαλουρονικό οξύ. 

Τα οφέλη του ηλεκτρικού οξέος για το δέρμα

 

Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες: Το ηλεκτρικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη τόσο βακτηρίων όσο και μυκήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες μορφές ακμής.

Είναι αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες: Τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του ηλεκτρικού οξέος είναι επίσης ευεργετικά όταν πρόκειται για τη θεραπεία της ακμής, ειδικά της βαθιάς, φλεγμονώδους κυστικής ακμής. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, δεδομένου ότι μπορεί να ηρεμήσει το δέρμα και να προωθήσει την επούλωση των πληγών. 

Ενυδατώνει το δέρμα: Το ηλεκτρικό οξύ είναι παρόμοιο δομικά με τα λιπίδια του ίδιου του δέρματός μας και είναι βαθιά ενυδατικό.

 

Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία: Τα αντιοξειδωτικά του οφέλη και η ικανότητά του να αποτρέπει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο το ηλεκτρικό οξύ μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό αντιγηραντικό συστατικό.

Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση: Σε κυτταρικό επίπεδο, το ηλεκτρικό οξύ επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες που προάγουν την αναζωογόνηση του δέρματος και μπορεί τελικά να βοηθήσει στην αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.