Κάντε τα Χριστούγεννα του παιδιού σας μαγικά

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με οικογενειακά τραπέζια, χαμόγελα, μουσική και χορό. Όμως όταν πρόκειται για τα παιδιά, τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι ξεχωριστά και μαγικά. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να δώσετε στις φετινές γιορτές περισσότερο συναίσθημα, παρά υλικά αγαθά. Γιατί ας το παραδεχτούμε όλοι σχεδόν οι γονείς αυτές τις ημέρες πάνε τα μικρά τους στα εμπορικά καταστήματα και αγοράζουν ρούχα, παιχνίδια, ηλεκτρονικά, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνανε το χρέος τους για τις γιορτές.

Όμως, ένα παιδί μεγαλώνοντας αυτό που θα θυμάται πιο έντονα είναι οι οικογενειακές παραδόσεις. Σε αντίθεση με τα υλικά αγαθά, οι παραδόσεις ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς και αποτελούν ένα σημαντικό δέσιμο με το παρελθόν. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να περάσετε ονειρεμένα Χριστούγεννα με τα παιδιά σας.

Βρείτε κάποια δρώμενα ώστε να παρακολουθήσετε μαζί. Δείτε τι συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις γίνονται και επιλέξετε να πάτε όλη η οικογένεια. Είναι σίγουρο ότι τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν με την ιδέα και θα νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ζήστε μαζί με τα παιδιά σας τη στιγμή. Μην πέσετε στην παγίδα να τα έχετε όλα στην εντέλεια, γιατί θα χάσετε πολύτιμο χρόνο, που θα μπορούσατε να τον είχατε περάσει με τα μικρά σας. Διασκεδάστε με απλά πράγματα και ζήστε το παρόν, επιτρέποντας τις ατέλειες να εισέλθουν στη ζωή σας. Αυτές οι στιγμές είναι αφιερωμένες στην οικογένεια και στους φίλους.

Κάντε κάτι από το τίποτα. Στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να σας κοστίζουν ένα σωρό χρήματα για να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας. Για παράδειγμα μαζευτείτε όλη η οικογένεια γύρω από το δέντρο, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα, πάρτε χαρτί και κορδέλα και αρχίστε να τυλίγετε τα δώρα για τους φίλους σας. Αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσετε στα παιδιά σας ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες για όλα όσα έχουν στη ζωή τους. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε μια φιλανθρωπία μαζί με τα μικρά σας. Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για να τους διδάξετε ότι πραγματικά είναι καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις.

Ζήστε τη στιγμή. Και ξοδέψτε χρήματα και χρόνο για να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια και όχι για να αγοράσετε υλικά αγαθά.