REAL LIFE WHO

Οι πιο ερωτικές επιστολές που γράφτηκαν ποτέ από διασήμους: Από τη Frida Kahlo μέχρι τη Marylin Monroe


Έλενα Κρητικού

30 Αυγούστου 2020

Οι πιο ερωτικές επιστολές που γράφτηκαν ποτέ από διασήμους: Από τη Frida Kahlo μέχρι τη Marylin Monroe

Στην εποχή των μηνυμάτων και των emails, ξεχνάμε πως κάποτε ο έρωτας γεννιόταν δια αλληλογραφίας! Λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι λοιπόν, που είθισται να φουντώνει τα ερωτικά ειδύλλια, ανατρέξαμε πίσω στον χρόνο, στις πιο ερωτικές επιστολές ανάμεσα σε διασημότητες και ιστορικές προσωπικότητες, που αποτελούν πια μέρος μιας παράδοσης, που πάντα θα παραμένει ζωντανή. 

Από τον φλογερό έρωτα της Frida Kahlo με τον Diego Riviera μέχρι εκείνον της Mairylin Monroe με τον Joe DiMaggio, οι παρακάτω εξομολογήσεις αποκαλύπτουν τις μεγαλειώδεις έννοιες του έρωτα και του πάθους.

1. Αποστολέας: Frida Kahlo, Παραλήπτης: Diego Riviera

Οι μεγάλοι έρωτες δεν κρύβονται, όπως ούτε εκείνος της Frida Kahlo για τον Μεξικανό τοιχογράφο, Diego Riviera, που ακολουθούσε ίδια στάη ζωής και παρόμοιες πολιτικές απόψεις με τη σπουδαία ζωγράφο. "Έντονα χρώματα" είχε και ο έρωτάς τους, πέρα από τα έργα της, όπως αποτυπώνεται παρακάτω:

«Diego, αγάπη μου,

Να θυμάσαι ότι όταν τελειώσεις με την τοιχογραφία, θα είμαστε μαζί για πάντα, χωρίς τσακωμούς ή οτιδήποτε άλλο πάει να μας χωρίσει. Θα υπάρχουμε για να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα χέρια σου.

jenny.gr

Τίποτα με το χρυσοπράσινο των ματιών σου. Το σώμα μου γεμίζει με εσένα, μέρες. Είσαι ο καθρέφτης της νύχτας. Η βιολετί λάμψη του φωτός, Η υγρασία της γης. Να φέρεσαι καλά στον εαυτό σου και να κάνεις ό,τι σου λέει η Emmy Lou.

Σε λατρεύω όσο ποτέ! Το κορίτσι σου,

Frida»

2. Από Ludwig Van Beethoven, Προς: "Αθάνατη Αγαπημένη"

Μετά τον θάνατο του Beethoven, τρεις ερωτικές επιστολές ήρθαν στο φως. Η γυναίκα, στην οποία έγραφε, παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη αλλά από την παρακάτω επιστολή καταλαβαίνουμε ότι ο έρωτας μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα φλογερός και έντονος.

https://instagram.com/p/BeBK5OqFV7F/

«Ακόμη και στο κρεβάτι, οι σκέψεις μου είναι μαζί σου, αθάνατη αγαπημένη. Να είσαι ήρεμη, να με αγαπάς σήμερα, χθες! Πόσο συγκινητικά τα όσα επιθυμώ για εσένα, σε όλη μου τη ζωή και για πάντα. Ω, συνέχισε να με αγαπάς, μην παρερμηνεύσεις ποτέ την πιο πιστή καρδιά του αγαπημένου σου. Πάντα δική μου. Πάντα δικός σου. Πάντα εμείς».

3. Από: Marilyn Monroe, Προς: Joe DiMaggio

Ο έρωτας της Marilyn Monroe για τον Joe DiMaggio ήταν πολύ δυνατός, και για την Αμερική των 50s οι δυο τους ήταν το απόλυτο ζευγάρι. Βέβαια, το διάσημο ζευγάρι προχώρησε σε γάμο και χώρισε μόλις 274 ημέρες μετά το μυστήριο. 

https://instagram.com/p/B7Ur6r0pFmE/

«Δεν βρίσκω λόγια να σου πω, πόσο μου λείπεις. Σε αγαπάω τόσο που η καρδιά μου θα μπορούσε να ανατιναχθεί. Όλα όσα αγαπώ, θέλω και χρειάζομαι, είσαι εσύ, για πάντα. Θέλω να βρίσκομαι όπου είσαι εσύ και να είμαι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθώ για εμάς ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από ότι τώρα. 

Με αγάπη, Marilyn» 

4. Από: Marlon Brando, Προς: Άγνωστη αεροσυνοδό πτήσης

Ο Marlon Brando όπως φαίνεται, είχε κεραυνοβοληθεί σε πτήση με αεροσυνοδό, για την οποία δεν γνώριζε τίποτα και όμως, κατάφερε να του κλέψει την καρδιά, αν κρίνουμε από την παρακάτω εξομολόγηση: 

«Αγαπητή κυρία,

Υπάρχει κάτι απροσδιόριστο στο πρόσωπό σου, κάτι αξιαγάπητο, όχι όμορφο με το συμβατικό τρόπο. Έχεις χάρη και θηλυκότητα. Μοιάζεις με γυναίκα που έχει αγαπηθεί στην παιδική της ηλικία, ή κατά κάποιο μυστήριο τρόπο είναι συγκεντρωμένες επάνω σου οι χάρες της κομψότητας και της αξιοπρέπειας.

https://instagram.com/p/CDzEbzTJHWy/

Κάτι στην έκφρασή σου είναι ασυνήθιστο. Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση η σημερινή και εύχομαι να ξανασυναντηθούν τα βλέμματά μας ξανά κάποια στιγμή».

5. Αποστολέας: Ernest Hemingway, Παραλήπτης: Marlene Dietrich

Ο Ernest Hemingway είχε έναν ανεκπλήρωτο πόθο και το όνομα αυτού ήταν Marlene Dietrich. Ο Αμερικανός συγγραφέας είχε γνωριστεί με τη Γερμανίδα ντίβα της μεγάλης οθόνης το 1934 στο γαλλικό κρουαζιερόπλοιο «ile de France», όταν επέστρεφε στο Παρίσι ύστερα από σαφάρι στην ανατολική Αφρική και η Dietrich πήγαινε στο Χόλιγουντ έπειτα από επίσκεψή της στη ναζιστική Γερμανία. 

Ανάμεσα σε όσα αντάλλασσαν οι δυο τους, και τα παρακάτω:

«Σε φαντάζομαι γυμνή και μεθυσμένη... Δεν μπορώ να σου το εξηγήσω, αλλά κάθε φορά που σε αγκαλιάζω, αισθάνομαι σαν να έχω επιστρέψει σπίτι μου…».

https://instagram.com/p/B75Ge2ZnQ9E/

Kι εκείνη του απαντούσε: «Έχει έρθει η ώρα να σου πω ότι σε σκέφτομαι συνέχεια. Διαβάζω τα γράμματά σου και έχω φέρει τη φωτογραφία σου στην κρεβατοκάμαρά μου».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram. fridakahlo

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας Frida Kahlo- Diego Riviera: getty images/ ideal image