REAL LIFE WHO

Amy Winehouse: 5 άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της πιο μελαγχολικής star που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα


Έλενα Κρητικού

23 Ιουλίου 2020

Amy Winehouse: 5 άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της πιο μελαγχολικής star που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα

Jannis Joplin, Jim Morrison, Kurt Kobain, Amy Winehouse. Στις 23 Ιουλίου του 2011 και σε ηλικία μόλις 27 ετών, η Amy Winehouse έφυγε από τη ζωή, μπαίνοντας στη λίστα του "Club 27", μαζί με τους υπόλοιπους θρύλους της μουσικής, που απεβίωσαν στα 27 τους χρόνια. Η πιο μελαγχολική ίσως, ύπαρξη πάνω στη Γη, ταξιδεύει σήμερα στην αιωνιότητα με εκείνη τη χαρακτηριστική μαγική φωνή, που στο άκουσμά της νόμιζες ότι ακούς μια Μαύρη ντίβα της δεκαετίας του '60.

Η Amy Winehouse διέθετε μία ξεχωριστή και σχεδόν επιβλητική φωνή, που θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με της Ella Fitzgerald, της Macy Gray, ή της Sarah Vaughan. Το μοναδικό στιλ της, εμπνευσμένο από τα 60's, το έντονο μακιγιάζ και το μουσικό της ταλέντο, την έκαναν γρήγορα να διακριθεί και να ξεχωρίσει στη βιομηχανία της μουσικής.

https://instagram.com/p/CCbPbkcJPkA/

Μετρώντας μια επιτυχημένη μουσική καριέρα οκτώ χρόνων, θυελλώδεις έρωτες αλλά και αρκετές "dark" στιγμές, που αναδύονταν από τον εθισμό της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η Amy Winehouse έζησε όλη της τη ζωή μέσα σε 27 χρόνια. Παρακάτω, ακολουθούν 5 άγνωστες πλευρές της ζωής της star, που μετέτρεπε την κάθε νότα από τα χείλη της σε μια μικρή και γοητευτική ιστορία!

1. Η γιαγιά της ήταν το role model της

O μπαμπάς της Amy Winehouse ήταν ο άνθρωπος που την εισήγαγε στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, μέσα από τις απαλές νότες του Frank Sinatra, που της τραγουδούσε ο ίδιος όταν εκείνη ήταν παιδί.

https://instagram.com/p/CBvJNFKpvuJ/

Σύμφωνα με μια συνέντευξη του 2007 ωστόσο, το πρόσωπο που την έκανε να ερωτευτεί τη jazz μουσική ήταν η γιαγιά της και τραγουδίστρια σε cabaret, Cynthia. Όταν εκείνη πέθανε το 2006, η Amy Winehouse έκανε ένα τατουάζ στο δεξί της χέρι με μια όμορφη φιγούρα, μερικές καρδούλες και το όνομά της.

2. Το όνειρό της δεν ήταν να γίνει τραγουδίστρια

Παρόλο που είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αυτή η υπέροχη, η "από αλλού φερμένη" φωνή δεν είχε από πάντα το όνειρο να διακριθεί και να αγαπηθεί από το κοινό. Η Amy Winehouse για την ακρίβεια, φανταζόταν μια εντελώς διαφορετική ζωή από αυτή που τελικά ακολούθησε.

https://instagram.com/p/CC3IljJJJWY/

Για την ακρίβεια, ήθελε, μεγαλώνοντας, να γίνει σερβιτόρα πάνω σε roller- skates. Η αγαπημένη και μελαγχολική τραγουδίστρια φαίνεται πως ήθελε να χαράξει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο στη ζωή της αλλά η μοίρα την κατεύθυνε προς το πραγματικό της ταλέντο.

https://instagram.com/p/CCJAS61JkVT/

3. Ήταν πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές

Πέρα από τη μουσική, η Amy είχε σαγηνεύσει με το στιλ της και τον λαμπερό κόσμο της μόδας, καθώς μεταξύ άλλων, ο Jean Paul Gaultier και ο Karl Lagerfeld είχαν εμπνευστεί για τις συλλογές τους από τη μορφή της. Συγκεκριμένα, ο Gaultier είχε εμπνευστεί από την ίδια για τη δημιουργία της συλλογής του για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2012. Τα μοντέλα είχαν περπατήσει στην πασαρέλα χτενισμένες, βαμμένες και ντυμένες ακριβώς όπως η Βρετανίδα τραγουδίστρια.

https://youtube.com/watch?v=uPfYWCaTVVg

Φουσκωμένα μαλλιά σε σχήμα σφηκοφωλιάς, χοντρές γραμμές από μαύρο eyeliner στα μάτια, το χαρακτηριστικό σκουλαρίκι πάνω από τα χείλη, πένσιλ φούστες και τονισμένη μέση. «Θεωρώ ότι η Amy ήταν ένα πραγματικό είδωλο της μόδας. Ένιωσα υποχρεωμένος να γιορτάσω το στυλ της γιατί τα περιοδικά απέτυχαν να το κάνουν», είχε δηλώσει τότε στα παρασκήνια ο Gaultier.

4. Η ιστορία πίσω από το "Rehab"

Το "Rehab" γράφτηκε μέσα σε πέντε λεπτά από την ίδια την Amy Winehouse για το δεύτερο άλμπουμ της Back to Black, τον Οκτώβριο του 2006. Υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μουσικά κομμάτια της ενώ συμβολίζει ουσιαστικά, τη συνειδητοποίηση του σοβαρού εθισμού της ίδιας από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ.

https://instagram.com/p/B4xWxL6pqkN/

H παραγωγή του Rehab έγινε από τον Mark Ronson και όπως ο ίδιος έχει κατά καιρούς αναφέρει, πρόκειται για ένα άκρως αυτοβιογραφικό τραγούδι που έχει ως επίκεντρο την άρνηση της Winehouse να παρευρεθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης, όπως και για κάθε θεραπεία. Όπως άλλωστε, έλεγε χαρακτηριστικά, με πάθος μέσα στο τραγούδι: "They tried to make me go to rehab but I said No, no. No"...

5. Ο Prince ήταν ένας από τους φανατικούς θαυμαστές της

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Tim Kash το 2007, είχε γίνει γνωστό πως ο Prince θα ήθελε πολύ να εμφανιστεί μαζί της στη σκηνή κάποια στιγμή. Η συνεργασία τους πραγματοποιήθηκε σε ένα εντυπωσιακό live για το τραγούδι "Love is A Losing Game". Οι δυο τους είχαν σχεδιάσει μάλιστα, να κάνουν μαζί ένα ντουέτο, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πραγματικότητα. H αμοιβαία αγάπη των δύο μουσικών προσωπικοτήτων ταξιδεύει πια προς την αιωνιότητα, συντροφεύοντας η μία την άλλη.

Η οριστική αυλαία για την Amy Winehouse πέφτει στις 3:54 μ.μ., ώρα Βρετανίας, της 23ης Ιουλίου 2011. Ο σωματοφύλακάς της, λίγο μετά τις 3μμ, έλεγξε πού βρισκόταν και την είδε να είναι ξαπλωμένη. Έκανε έναν περαιτέρω έλεγχο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό. Κάλεσε αμέσως την άμεση δράση ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι τα αίτια του θανάτου της ήταν αδιευκρίνιστα. Η νεκροψία έγινε στις 25 Ιουλίου 2011 με τα αποτελέσματά της να είναι ανολοκλήρωτα και να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν την αιτία του θανάτου της.

https://instagram.com/p/CCToTcUJlBQ/

Στις 26 Οκτωβρίου του 2011, η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η Amy πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ. Σύμφωνα με αυτήν, η περιεκτικότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα της ήταν 416 mg ανά 100 ml (0,416%) κατά τον χρόνο του θανάτου της, πέντε φορές περισσότερη από το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

https://instagram.com/p/BsbkRPuhYuk/?hl=el

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «Οι συνέπειες αυτών των δυνητικά θανατηφόρων επιπέδων αποτέλεσαν την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της». Η φωνή της θα είναι πάντα ζωντανή μέσα από τα τραγούδια της, καθώς και η έντονη προσωπικότητά της, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από κάθε στίχο, όπως και από το τελευταίο της live.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images