Ο David Harbour του Stranger Things εντάσσεται στο «κίνημα της φούστας» του Thom Browne

Ο γοητευτικός ηθοποιός David Harbour είναι γνωστό πως έχει μια πολύ απλή γκαρνταρόμπα. Τόσο απλή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι έχει μόνο τρία μπλουζάκια! Η εμφάνιση του λοιπόν στο υψηλής αισθητικής φωτογραφικό project του Thom Browne με την καλλιτέχνη Anh Duong, φορώντας φούστα, αποτελεί το δίχως άλλο έκπληξη για τους θαυμαστές του. Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην καμπάνια Fall 2021 του σχεδιάστή -την οποία φωτογράφησε η Tina Barney-, όχι τόσο για το στιλ τους, αλλά για την προσωπικότητα τους.

Ο Browne ως σχεδιαστής έχει ιδιαίτερο γούστο στους celebrities, κάτι που εξηγεί γιατί επέλεξε τoν σταρ του Stranger Things. Έχει ντύσει τη Phoebe Bridgers με ένα μαύρο φόρεμα με κεντημένο σκελετό από παγιέτες στα Grammys 2021. Έχει ντύσει τους Lebron James, Lil Uzi Vert και Dan Levy με φούστες και ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που έντυσαν τον θεατρικό συγγραφέα Jeremy O. Harris. Είδε κάτι απρόσμενο στον David Harbour: «Υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον, αληθινό και αυθεντικό σε αυτόν», είπε και πρόσθεσε «Ο David Harbour δεν είναι απλά ένας ηθοποιός που θέλει να γίνει διάσημος - θέλει να γίνει καλός ηθοποιός».

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον David Harbour να φορά τη γκρι φούστα με πιέτες του σχεδιαστή και σακάκι στο ίδιο χρώμα. Από μέσα φορά λευκό πουκάμισο, γραβάτα και γκρι γιλέκο, αλλά και μακριές, μαύρες κάλτσες.

Η «φούστα με πιέτες του Thom Browne» ήταν ένα από τα κομμάτια ανδρικής μόδας που αναζητήθηκαν περισσότερο, όπως αποκάλυψε το Lyst τον Ιούλιο. Στις αρχές του 2020, όταν ο σύζυγος της τραγουδίστριας Lily Allen, David Harbour ετοιμαζόταν για το press tour της Μαύρης Χήρας που τελικά ακυρώθηκε λόγω πανδημίας, είπε στον στιλίστα του ότι ήθελε να φορέσει ένα κιλτ. «Μου αρέσει πολύ η ιδέα της φούστας σε έναν άντρα», είπε, «και με τη ρευστότητα του φύλου να είναι αυτό που είναι, νομίζω ότι αυτό που επανεξετάζουμε είναι οι ρόλοι του φύλου σε μια κοινωνική δομή. Είναι πολύ σοβαρό, αλλά είναι και πολύ διασκεδαστικό». Ο Ηarbour μεγάλωσε σε μια μεγάλη Τεξανή οικογένεια που τον έκανε «άντρα παραδοσιακού τύπου» με κάποιους τρόπους, είπε, αλλά έχει επίσης «μια ορισμένη ευαισθησία-μια αγάπη για το θέατρο, μια αγάπη για αυτούς τους κόσμους που είναι γεμάτοι από ομοφυλόφιλους άνδρες. Πάντα ήθελα να μπλέξω αυτούς τους κόσμους».

Ο σχεδιαστής στην καμπάνια ήθελε να απεικονίσει ένα ζευγάρι που «ήταν σε αυτό το σπίτι για γενιές και η σχέση τους εξελίχθηκε σε μια από εκείνες τις όμορφες, σταθερές σχέσεις στις οποίες τα λόγια δεν είναι πάντα απαραίτητα».

Οι δυο stars ποζάρουν με matching short suits σε εικόνες εμπνευσμένες από το έργο American Gothic του 1930 από τον Grant Wood και ενσαρκώνουν ένα πλούσιο ζευγάρι που δειπνεί στη μοναξιά στις αντίθετες άκρες του τραπεζιού. Σε άλλη λήψη εκείνος ξαπλωμένος σε ένα ανάκλιντρο γίνεται μοντέλο για την σύζυγό του που τον ζωγραφίζει, καθισμένη μπροστά από το καβαλέτο της.

Είναι η φούστα το επόμενο κομμάτι που θα προσθέσει ο Harbour στη ντουλάπα του μαζί με τις τρεις μπλούζες; «Δεν είμαι ακόμα εκεί. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πώς να την ενσωματώσω. Είναι τολμηρό πράγμα να κάνεις το ακόμα!» Αλλά, λέει, «για ένα γύρισμα μόδας, είναι κάτι σαν χώρος φαντασίας, δημιουργείς έναν χαρακτήρα, παίζεις έναν ρόλο και είναι διασκεδαστικό να το δοκιμάζεις. Δεν είμαι αρκετά γενναίος για να υιοθετήσω στην πραγματική ζωή, αλλά ελπίζω θα είμαι εκεί σύντομα» λέει στο GQ.

Για τον Browne πάντως, κάθε άντρας που φοράει φούστα είναι μέρος τoυ κινήματος: «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν αυτό που κάνω και δεν πιστεύουν ότι μπορεί να είναι για εκείνους. Όταν βλέπεις τον Ντέιβιντ ή τον Λεμπρόν ή τον Λιονέλ Μέσι με τη φούστα, νομίζω ότι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να διασκεδάσουν με αυτή την ιδέα».

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.