ΣΤΙΛ

Ο Balmain εισέρχεται στον κόσμο της υψηλής κοσμηματοποιϊας


JTeam

17 Ιανουαρίου 2022

Ο Balmain εισέρχεται στον κόσμο της υψηλής κοσμηματοποιϊας
To νέο βήμα του κορυφαίου γαλλικού οίκου

Ο Balmain είναι πλέον ένας ακόμη πολυτελής οίκος που μπαίνει στην κατηγορία των υψηλών κοσμημάτων, σύμφωνα με το WWD.

Ο γαλλικός οίκος μόδας πρόκειται να κυκλοφορήσει την πρώτη του συλλογή αυτό το καλοκαίρι. Την χαρακτηρίζει ουδέτερη ως προς το φύλο και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, κατασκευασμένη από χρυσό 18 καρατίων ηθικής προέλευσης, «conflict-free ορυκτά » και πολύτιμους λίθους.

Τα 32 σχέδια θα είναι τολμηρά και statement. Αυτό φαίνεται να είναι δεδομένο, αν λάβουμε υπόψη την τελευταία επίδειξη Balmain του καλλιτεχνικού διευθυντή Olivier Rousteing για την άνοιξη του 2022. Στο εν λόγω show είδαμε χρυσαφένιες αλυσίδες σε τόσο μεγάλο μέγεθος που σχημάτιζαν ένα sexy top -το οποίο φόρεσε πρόσφατα και η Elle Fanning στα Βραβεία InStyle 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Balmain, Jean-Jacques Guével, αποκαλεί τα ωραία κοσμήματα «φυσική επέκταση του πολυτελούς σύμπαντος του Balmain», ενώ ο Rousteing σημειώνε πως «ό,τι βγαίνει από το studio μας παραμένει πιστό στο τολμηρό και inclusive πνεύμα οίκου».

Για το νέο εγχείρημα, η Balmain είπε ότι βασίζεται στην τεχνογνωσία του Ομίλου Adorisa, που ιδρύθηκε στο Παρίσι πέρυσι και διευθύνεται από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των κοσμημάτων De Beers, François Delage.

«Είμαστε περήφανοι για την συνεργασία μας τόσο με τον Olivier Rousteing όσο τον Balmain», δήλωσε ο Delage. «Μας αρέσει να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συνδετικούς κρίκους και συντονιστές, γι' αυτό συνεργαστήκαμε τόσο στενά με τον Olivier και την ομάδα του, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία μας για να διασφαλίσουμε ότι τόσο η ξεχωριστή στάση του οίκου όσο και το δημιουργικό όραμα του Olivier μεταφράστηκαν τέλεια στην πρώτη συλλογή κοσμημάτων του Balmain. Επιπλέον, οι βαθιές δεσμεύσεις μας για βιωσιμότητα και δεξιοτεχνία είναι αξίες που μοιράζεται ξεκάθαρα ο Balmain», είπε ακόμα.

Με επικεφαλής τον Delage και τον Albert Bensoussan, πρώην Διευθύνονα Σύμβουλο του τμήματος πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων στην Kering, και αντιπρόεδρο, ο Όμιλος Adorisa «συνεργάζεται με οίκους μόδας καθώς διαφοροποιούνται σε εκλεκτά κοσμήματα, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τους σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού, της παραγωγής, του μάρκετινγκ και της διανομής», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Η Adorisa είναι μέλος του Alsara Investments Group, του οποίου οι συμμετοχές περιλαμβάνουν μια άλλη start-up, την Akoni, κατασκευάστρια εταιρία των γυαλιών Balmain. Η Alsara Investment Group ιδρύθηκε από τον Rachid Mohamed Rachid, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Mayhoola for Investment, ιδιοκτήτριας εταιρίας της Balmain.

Η Adorisa σημείωσε ότι τα κοσμήματα του οίκου Balmain θα κατασκευαστούν «στα καλύτερα εργαστήρια στη Γαλλία», την ώρα που όλο και περισσότεροι διάσημοι οίκοι επεκτείνουν την δραστηριότητα τους στο κόσμημα, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του οίκου Prada, το 2019.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.