H Linda Evangelista επιστρέφει με το πρώτο εξώφυλλο μετά από 10 χρόνια - και το κάνει λάθος

Steven Meisel

H Linda Evangelista επιστρέφει στα λαμπερά εξώφυλλα, μετά την περιπέτεια με την παραμόρφωσή της.

H Linda Evangelista βρίσκεται στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2022 της βρετανικής Vogue, σηματοδοτώντας το πρώτο της εξώφυλλο σε περιοδικό μόδας εδώ και μια δεκαετία.

Η ίδια ωστόσο αποκάλυψε ότι χρειάστηκε ταινίες και λάστιχα στο πρόσωπό της για τo εντυπωσιακό αποτέλεσμα που βλέπουμε στις εικόνες του Steven Meisel. Μίλησε μάλιστα για τον αγώνα της να «αγαπήσει ξανά τον εαυτό της» μετά από την αποτυχημένη αισθητική επέμβαση που την άφησε «μόνιμα και βάναυσα παραμορφωμένη».

Το 57χρονο μοντέλο πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού υπέστη μια σπάνια αντίδραση στην αισθητική διαδικασία γνωστή ως CoolSculpting, η οποία στόχευε να μειώσει τα λιποκύτταρα της, αλλά αντίθετα, τα έκανε να διογκωθούν.

Έκτοτε υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης σε μια προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα, και ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι παύει να ζει μέσα στη «ντροπή» επικοινωνώντας όλο αυτό που της συνέβη. 

Η top makeup artist Pat McGrath χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ταινία και λάστιχα για να τραβήξει σημεία του προσώπου της προς τα πίσω, τα οποία στην συνέχεια κάλυψε με μαντήλια και καπέλα.

Το θρυλικό μοντέλο είπε ότι αυτό την βοήθησε να αισθανθεί άνετα κατά την διάρκεια του shooting και να «κάνει ξανά αυτό που αγαπάει».

«Αυτό δεν είναι το σαγόνι και ο λαιμός μου στην πραγματική ζωή - και δεν μπορώ να κυκλοφορώ με ταινία και λαστιχάκια παντού. Προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου όπως είναι». 

Όσο για τα iconic κλικ του Steven Meisel παραδέχτηκε: «Κοιτάξτε, για τις φωτογραφίες πιστεύω πάντα ότι είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε φαντασιώσεις. Δημιουργούμε όνειρα. Νομίζω ότι αυτό επιτρέπεται».

Σχετικά με το θλιβερό συμβάν που έζησε, αν και έχει γίνει διευθέτηση της αγωγής κατά της μητρικής εταιρείας της CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., για 50 εκατ. δολάρια, η ζημιά που της προκλήθηκε είναι μόνιμη, τόσο σωματική όσο και ψυχική.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο, η επιλογή τόσο της Evangelista όσο και της Vogue UK να καλύψουν την παραμόρφωση του μοντέλου και να προχωρήσουν σε μία φωτογράφιση που κρύβει το πώς πραγματικά είναι, δεν βοηθά ούτε την ίδια στο να αποδεχτεί και να αγαπήσει τον εαυτό της, ούτε τις γυναίκες που βιώνουν κάτι ανάλογο (ή και όχι απαραίτητα), να νιώσουν καλύτερα για το σώμα και την εμφάνισή τους. Αν ήθελε πραγματικά να κάνει τη διαφορά, θα μπορούσε να φωτογραφηθεί ακριβώς όπως είναι -από τον φακό ενός ούτως ή άλλως σπουδαίου φωτογράφου, για ένα σημαντικό περιοδικό όπως η Vogue- και να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα. Εναλλακτικά, θα μπορούσε απλώς να μην το είχε κάνει, μέχρι να νιώσει η ίδια καλά με την εμφάνισή της. Ναι, οι φαντασιώσεις και τα όνειρα ήταν πάντα ένα βασικό κομμάτι της μόδας και της τέχνης εν γένει. Ήταν όμως και το βασικότερο πρόβλημα των media, που επί δεκαετίες παρουσίαζαν εξωφρενικά πρότυπα ομορφιάς για τις γυναίκες, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές γυναικών με ανασφάλειες και κόμπλεξ για το σώμα τους. Και τώρα που η Evangelista είχε την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά, έκανε τελικά μία από τα ίδια. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.