Κορυφαίοι oίκοι μόδας και διάσημα brands μάχονται τον Covid-19

Με την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, η μόδα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και με τα χέρια σταυρωμένα. Η κατάσταση στην Ιταλία οδήγησε στη συσπείρωση των μεγαλυτέρων luxurious labels και κορυφαίων οίκων μόδας να αναλάβουν δράση.

Tα fashion shows για τις Cruise συλλογές ήδη ακυρώθηκαν. Με την Ιταλία να βρίσκεται σε καραντίνα τις τελευταίες εβδομάδες, η ιταλική μόδα είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη στον χώρο της μόδας που επηρεάζεται από την πανδημία. 

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι τώρα το πρωταρχικό μέλημα όλων. Πολλοί είναι οι μεγάλοι οίκοι μόδας και fashion brands που δωρίζουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση του ιού, σε νοσοκομεία και έρευνες αλλά και διαθέτουν τα εργαστήρια τους.

Giorgio Armani

Ο Ιταλός σχεδιαστής δώρισε το σημαντικό ποσό των 1,25 εκατ. ευρώ σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία στην Ιταλία και οργανισμούς που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Benetton

Χθες, η Edizione Srl, ιδιοκτησία της οικογένειας Benetton, παραχώρησε 3 εκ. ευρώ για την υποστήριξη επειγουσών αναγκών και έργων τεσσάρων νοσοκομείων.

Bulgari

Ο Bulgari έκανε μια δωρεά στο τμήμα ερευνών του Istituto Lazzaro Spallanzani της Ρώμης με σκοπό την απομόνωση του DNA του ιού. Ο οίκος αγόρασε ένα αναβαθμισμένο μικροσκόπιο με καλύτερη ευκρίνεια, πράγμα που θα βοηθήσει αρκετά στις έρευνες του ινστιτούτου. Η τιμή του υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ.

Dolce & Gabbana

Το σχεδιαστικό δίδυμο αποφάσισε να στηρίξει τις έρευνες των καθηγητών, Alberto Mantovani και Cecilia Garlanda του πανεπιστημίου Humanitas. Οι έρευνές τους στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στις πιθανές λύσεις για την καταπολέμησή του.

Versace

O οίκος Versace δώρισε 1 εκ. γουάν (περίπου 129 χιλιάδες ευρώ) στο Chinese Red Cross Foundation για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα.

LVMH group

Ο κολοσσός, LVMH group, έδωσε πάνω από 2 εκ. ευρώ στο Chinese Red Cross Foundation για την ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού. Στη δωρεά συνέβαλαν τα brands Moët, Hennessy και Louis Vuitton.

Kering group

Ο όμιλος Kering (Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Stella McCartney κ.ά.) δώρισε σχεδόν 1 εκ. ευρώ στο Hubei Red Cross Foundation στην Κίνα, εκ μέρους των 13 brands του.

Alibaba

Το κινέζινο e-shop δώρισε 1 δισ. γουάν, περίπου 128 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Beauty brands

Γνωστά beauty brands έχουν συμβάλλει κι αυτά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εταιρίες όπως η L’Oréal, η Estée Lauder, Shiseido καθώς και το brand κοσμημάτων Swarovski έχουν δωρίσει ποσά για την καταπολέμηση του ιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.