image
Photo credit: Getty/Ideal Images
RUNWAYS

Cosmocorps 3022: To show φόρος τιμής στην ιδιοφυΐα του Pierre Cardin


Μάρθα Κουμπάνη

1 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπημένος των Beatles, της Jeanne Moreau και της Mia Farrow, τα σχέδιά του καθόρισαν την αισθητική του αιώνα με την ανατρεπτική ματιά και την εξαιρετική τόλμη που χαρακτήρισαν ολόκληρη την εποχή του, μια εποχή στην οποία ο κόσμος ήρθε σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο Pierre Cardin είχε πάθος με τα γεωμετρικά μοτίβα και τις δύσκαμπτες φόρμες ενώ επιδίωξε να μιλήσει για τη μόδα του μέλλοντος. O ομώνυμος οίκος απότινε φόρο τιμής στον ιδρυτή του, που έφυγε από την ζωή τον Δεκέμβριο του 2020, μέσα από ένα διαστημικό show.

10...9...8...7...

image

Το show πραγματοποιήθηκε στον αεροδιάδρομο του National Air and Space Museum στο αεροδρόμιο Le Bourget παρουσία 800 καλεσμένων. Ένα αντίγραφο πυραύλου Ariane 5, ύψους 5.5 περίπου μέτρων, στήθηκε δίπλα στο runway όπου παρουσιάστηκαν 200 σχέδια, μεταξύ των οποίων κάποια του ίδιου του Pierre Cardin. 

Στο πίσω μέρος του σκηνικού προβάλλονταν iconic στιγμές της καριέρας του σε γιγαντοοθόνες ενώ την ατμόσφαιρα ενίσχυε η φωνή του στο background. «Η μόδα πρέπει να αναφέρεται στο αύριο και όχι να εμπνέεται από το χθες. Σχεδιάζω μοντέλα για τις πόλεις του αύριο, για το μέλλον». 

 

Jenny.Gr

H συλλογή ήταν εμπνευσμένη από την συλλογή "Cosmos" του 1967 με τα θρυλικά designs, μεταξύ των οποίων το Little Black Dress με το τελείωμα double-hoop hem, A-line φορέματα με graphic cutouts, και ντραπέ βραδινά φορέματα από σατέν. Στην πασαρέλα είδαμε ακόμη space warrior looks, με XXL Pierre Cardin λογότυπα, 60s and 70s γραμμές και  ένα μοντέλο με πράσινο Peter Pan παλτό.

6...5...4...

Το πρώτο μέρος του show παρουσίαζε τα τελευταία σχέδια του Cardin πριν από το θάνατό του στα 98 του χρόνια, μια ρετρό-φουτουριστική σύνθεση με σιλουέτες εμπνευσμένες από το Star Trek, πολλές κάπες, φούστες ιπτάμενους δίσκους και φορέματα σε pop χρωματική παλέτα. Η συλλογή Cosmocorps 3022  περιγράφηκε ως «μια συνέχεια του έργου του Pierre Cardin», από τον Rodrigo Basilicati Cardin, ανιψιό και κληρονόμο της αυτοκρατορίας του. 

Jenny.Gr

 

 

image
Photo credit: Pixel Formula

Για να λανσάρει τη «νέα γενιά Cardin», ο οικος βασίστηκε στις ίδιες προσωπικότητες που ενέπνευσαν τον ίδιο τον Cardin για 30 χρόνια, όπως η Maryse Gaspard, creative director και πρώην μούσα του Cardin. Μια σειρά εικόνων που τραβήχτηκαν στο διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας, με ανθρώπους να παρακολουθούν παρακολουθούν έκπληκτοι την απογείωση ενός πυραύλου, προβάλλονταν στις οθόνες συμβολίζοντας την αναγέννηση του οίκου.

Jenny.Gr

3...2...1...

Τα μοντέλα συγκεντρώθηκαν στην σκηνή σε ένα μοναδικό φινάλε την ώρα που μια γυναίκα δερβίσης ντυμένη στα λευκά στροβιλιζόταν υπό τον ήχο αιθέριας μουσικής, απόχαιρετώντας τους κοσμοναύτες που άφηναν πίσω τους την γη. 

Epic.

Jenny.Gr