#madameginger: Αυτή τη σαλάτα μπορούμε να την τρώμε συνέχεια

Μερίδες: 2 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά Χρόνος αναμονής: -

Υλικά για το dressing:
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
½ κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σαλάτα:
2 κούπες χοντροκομμένα τρυφερά φύλλα μαρουλιού
2 κούπες σπανάκι baby 
10-12 φράουλες, κομμένες στα δύο 
150 γρ. Χαλλούμι, κομμένο σε φέτες
50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Ετοιμάζουμε το dressing, βάζοντας όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπώντας τα για 5-10’’.

2) Βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ακουμπάμε πάνω τις φέτες χαλλούμι και τις ψήνουμε κι απ’ τις δυο μεριές, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά.

3) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, το σπανάκι και τις φράουλες και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να πάει παντού και μοιράζουμε σε πιάτα.

4) Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με τις ψημένες φέτες χαλλούμι και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε αμέσως. 

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.