UPDATE

Τέμπη: Οι εικόνες που ξεχώρισαν από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


JTeam

6 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Οι εικόνες που ξεχώρισαν από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
📷: @patashnikk
«Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος» ζητούν οι πολίτες

Παραπάνω από 10 χιλιάδες άνθρωποι, έδωσαν το παρόν στο κέντρο της Αθήνας εχθές την Κυριακή- ενώ ειρηνική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και το βράδυ της Παρασκευής, με την πλατεία Συντάγματος να πλημμυρίζει από κόσμο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι νεκροί φτάνουν τους 57, ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη σύγχυση και με τους αγνοούμενους.

Μικροί και μεγάλοι, τις τελευταίες ώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τίμησαν τους νεκρούς των Τεμπών, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο. «Σήμερα μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι», τόνισε ο Νίκος Λάζου, πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού της «Hellenic Train». Από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τον κόσμο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων.

«Δεν φταίει ένας μόνο εργαζόμενος, φταίνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις», υπογράμμισε. «Κανένας δεν μας άκουγε», κατήγγειλε αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των σωματείων για τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, την υποστελέχωση, τη διάλυση του σιδηροδρόμου. «Φωνάζαμε για την ασφάλεια, την ασφάλεια των πολιτών, την ασφάλεια των εργαζομένων», υπογράμμισε και υπενθύμισε πως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει αδρά από την τσέπη του και δεν έχει σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο. Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα σωματεία και τους φορείς για τη συμπαράστασή τους.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ενώ οι εικόνες που ξεχώρισαν τα τελευταία 24ωρα από το μεγάλο συλλαλητήριο, προς τιμή των θυμάτων των Τεμπών, κάνουν τον γύρω του διαδικτύου:

TAGS