UPDATE

Emily Ratajkowski: Όσα την έκαναν να βάλει τέλος στον γάμος της - Η τοξική σχέση και τα αντικαταθλιπτικά


Τόνια Τζάφερη

11 Μαρτίου 2023

Emily Ratajkowski: Όσα την έκαναν να βάλει τέλος στον γάμος της - Η τοξική σχέση και τα αντικαταθλιπτικά
Splash News
To γνωστό μοντέλο και ηθοποιός θέλησε να παρακινήσει τις γυναίκες να εμπιστεύονται το ένστικτο τους και να βρίσκουν το θάρρος να αποχωρούν από τοξικές σχέσεις, ακόμη και αν έχουν αποκτήσει παιδί ή είναι παντρεμένες

Κάποτε έμοιαζαν ένα ταιριαστό ζευγάρι και όλοι μιλούσαν για έναν θυελλώδη έρωτα που γρήγορα εξελίχθηκε σε γάμο. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε για πρώτη φορά την Emily Ratajkowski και τον Sebastian Bear-McClard τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε και ο γάμος του ζευγαριού.

Jenny.Gr
Splash News

Μετά από 4 χρόνια γάμου και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2022, το ζευγάρι αποφάσισε τελικά να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, με τα δημοσιεύματα περί απιστίας του Sebastian να κατακλύζουν τα διεθνή μέσα.

Ερχόμενοι στο σήμερα, η Emily αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον χωρισμό της από τον παραγωγό, στις δυσκολίες που πέρασε όσο βρισκόταν στον συγκεκριμένο γάμο, αλλά και στην απόφαση της να φύγει από αυτή τη δυστυχισμένη σχέση, όπως η ίδια αποκάλυψε. To 31χρονο μοντέλο βρέθηκε αυτή τη φορά στο podcast «Going Mental», και δήλωσε επίσης πως δεν είχε το κουράγιο να βγει από αυτή τη τοξική σχέση νωρίτερα. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως δοκίμασε να πάρει και αντικαταθλιπτικά, προκειμένου να νιώσει καλύτερα.

Η ίδια μέσα από την εμπειρία της, θέλησε να περάσει ένα μήνυμα σε όλα τα νέα κορίτσια και τις γυναίκες, που νιώθουν πως έχουν “κολλήσει” σε μια σχέση, και δεν έχουν τη δύναμη να βγουν από αυτήν.

«Για πολύ καιρό δεν είχα το κουράγιο να χωρίσω», δήλωσε αρχικά η Ratajkowski.

«Ήμουν τόσο μα τόσο δυστυχισμένη. Είχα μόλις γεννήσει και ήμουν πάλι τόσο αδύνατη», ανέφερε επίσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κακή ψυχική της κατάσταση επηρέαζε και την όρεξη της.

«Προσπάθησα να πάρω και αντικαταθλιπτικά, δοκίμασα τα πάντα για να κάνω ξανά τον εαυτό μου να νιώσει χαρά. Ήμουν σίγουρη πως κάτι πήγαινε πολύ λάθος μαζί μου. Αυτό που έμαθα πιο έντονα βγαίνοντας από τη συγκεκριμένη σχέση- είναι να ακούς πάντα το ένστικτο σου», συμπλήρωσε.

Jenny.Gr
@emrata

Στη συνέχεια, η συζήτηση πήγε και στο φαινόμενο του “gashlighting”. «To gashlighting, είναι μεγάλη υπόθεση», δήλωσε επίσης η Emily.

Mε μια ματιά τι είναι το «gashlighting»

Είναι η ψυχολογική χειραγώγηση ενός ατόμου, συνήθως για μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει ως συνέπεια «το θύμα να αμφισβητεί την εγκυρότητα των δικών του σκέψεων, την αντίληψη της πραγματικότητας ή τις αναμνήσεις του και συνήθως οδηγεί σε σύγχυση, απώλεια αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, αβεβαιότητα για τη συναισθηματική ή πνευματική σταθερότητα κάποιου και εξάρτηση από τον δράστη».

Κοινώς, ο σύντροφος σου, να προσπαθεί να «σε βγάλει τρελή» και να αμφισβητείς τις ίδιες σου τις σκέψεις. Για να δεις περισσότερα για το φαινόμενο του «gashlighting» όπως επίσης και παραδείγματα, τσέκαρε εδώ.

Επιστρέφοντας στην Emily, η οποία απέκτησε και έναν γιο μαζί με τον Sebastian, τον οποίο ονόμασε Sylvester Apollo και σήμερα είναι μόλις 2 ετών- στην ενδιαφέρουσα συζήτηση της, το μοντέλο και ηθοποιός δεν δίστασε να μιλήσει και για την κοινωνική πίεση του να βρεις έναν σύντροφο, το οποίο θα έχεις για όλη σου τη ζωή.

«Κάθε ενημέρωση που μας δίνουν από τότε που γεννιόμαστε, είναι το να βρούμε έναν σύντροφο, ο οποίος μας συμπληρώνει και μας επιβεβαιώνει. Και επειδή εγώ είχα και παιδί, ήθελα ακόμη περισσότερο να αποκτήσω αυτή την οικογένεια, ήταν ακόμη πιο δύσκολο για μένα να φύγω», συνέχισε το 31χρονο μοντέλο.

Jenny.Gr
@emrata

Ωστόσο όπως στη συνέχεια αποκάλυψε, υπήρξε μια γραμμή που ξεπεράστηκε στη τότε σχέση της, και πλέον της ήταν ξεκάθαρο πως ήταν η στιγμή να αποχωρήσει από αυτή, χωρίς να δίνει περεταίρω πληροφορίες για το γεγονός, καθώς επικαλέστηκε την ιδιωτικότητα του γιου της.

Πλέον η Emily έχει αλλάξει σελίδα, και προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μακριά από σχέσεις που σε χειραγωγούν και είναι τοξικές. Το γνωστό μοντέλο απολαμβάνει τη ζωή της, ως single μητέρα, ενώ πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός την έχει εντοπίσει σε τρυφερές στιγμές με τον κωμικό Eric Andre. Οι δυο τους μάλιστα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν δίστασαν να ποστάρουν γυμνά τους στιγμιότυπα από το βράδυ τους, ενθουσιάζοντας τους followers.