Τι να κάνεις με τη μαμά σου στη Γιορτή της Μητέρας: 7 ιδέες για μια ξεχωριστή έξοδο

Πικ-νικ στην εξοχή, brunch στο κέντρο της Αθήνας ή μια μονοήμερη εκδρομή, είναι μόνο λίγα από όσα μπορείς να κάνεις με τη μαμά σου στη Γιορτή της Μητέρας

Δεν χρειάζεται να είναι Mother’s Day για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τη μητέρα σου. Απλώς, τώρα, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, που φέτος πέφτει την Κυριακή 12 Μαΐου - σε δύο μέρες δηλαδή, ήρθε η στιγμή να οργανώσεις κάτι ξεχωριστό για εκείνη. Αλλά κάτι ξεχωριστό και για εσένα. Εκτός από ένα όμορφο μπουκέτο με λουλούδια που μπορείς να της προσφέρεις, αυτή τη φορά, επίλεξε να περάσεις και λίγο περισσότερο χρόνο μαζί της.

Μια βόλτα, μια εκδρομή, ένα όμορφο brunch, ένα πικ-νικ στην εξοχή, μια ταινία στο θερινό σινεμά, είναι κάποιες ιδέες – που ναι, θα κάνουν χαρούμενη τη μαμά σου. Εμείς, πάντως, ξέρουμε τι μπορείς να κάνεις στη Γιορτή της Μητέρας μαζί της και στα παρουσιάζουμε παρακάτω. 

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και κρουασάν στο Kora Bakery 

 

Μια όμορφη Κυριακή παρέα με τη μαμά σου μπορεί να ξεκινήσει με τον πιο απλό και γλυκό τρόπο: με κρουασάν στο χέρι και με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Στην πόλη, ευτυχώς, θα βρεις πολλές διευθύνσεις που φτιάχνουν τα πιο ωραία και βουτυρένια κρουασάν. Στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, το Kora Bakery σας περιμένει. Εκεί, όλα τα είδη βιεννουαζερί φτιάχνονται με φρέσκια ζύμη κρουασάν, με τη διαδικασία να διαρκεί έως και 72 ώρες. Αφού πάρετε το κρουασάν σας, ήρθε η ώρα να γυρίσετε την όμορφη και καλοκαιρινή Αθήνα

Πικ-νικ στην εξοχή

 

Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδέα ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Όπως και να ΄χει, εάν θέλεις να κάνεις κάτι παρέα με τη μαμά σου στη Γιορτή της Μητέρας, αλλά κατέληξες στο να οργανώνεις κάτι last minute, σίγουρα ένα απολαυστικό πικ-νικ θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Είτε σε περιοχές κοντά στην Αθήνα, είτε σε παραλιακά σημεία ή ακόμα και στην εξοχή, οι προτάσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Η Μόλα Πάρνηθας, είναι, πάντως, η ιδανική τοποθεσία για μια εκδρομή με τη μαμά σου, ειδικά εάν αγαπάτε τον περίπατο. Στην περιοχή θα βρείτε διάφορα ξύλινα τραπέζια, αλλά και ήρεμα σημεία για χαλάρωση. 

Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή 

 

Μια ξεχωριστή ιδέα για έξοδο με τη μαμά σου, δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει και την επίσκεψη σε ένα από τα Μουσεία της Αθήνας. Οι έρευνες, εξάλλου, έχουν αποδείξει ότι η επαφή με τις τέχνες, οδηγούν στη μείωση του άγχους. Οπότε, πάρε τη μαμά σου, ετοιμαστείτε και επισκεφτείτε μαζί το Μουσείο Γουλανδρή, στο Παγκράτι.  Η συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβάνοντας έργα τέχνης σπουδαίων ονομάτων όπως Cézanne, van Gogh, Monet, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Miró κ.α.

Τσάι στο λουλουδένιο τεϊοποτείο Ohayo Tea House

 

Ο χρόνος θα σταματήσει μόλις βρεθείτε στο Oyaho Tea House, σε αυτό το λουλουδένιο τεϊοποτείο στη Δάφνη. Μακριά από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας, εκεί μπορείς να ζήσεις με τη μαμά σου ένα ευχάριστο διάλειμμα, σε έναν χώρο γεμάτο από λουλούδια, φυτά, χρώματα και φρεσκάδα. Στον ολάνθιστο κήπο του Ohayo, θα βρείτε αυθεντικές και ακατέργαστες γεύσεις από ροφήματα, τσάι Matca, καφέ, καθώς και ιδιαίτερα γλυκά που βασίζονται σε ιαπωνικές συνταγές. Η εμπειρία σας θα είναι ξεχωριστή. 

Αυθεντική ιταλική εμπειρία στο Cupola

 

Ένα spot μου αγαπάμε και προτείνουμε, ειδικά για αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Εξάλλου, σε όποιον κι αν προτείνεις μια έξοδο για ιταλικό, δύσκολα θα πει «όχι». Σε έναν όμορφο πεζόδρομο στο Παγκράτι, σε αυτήν τη μοντέρνα τρατορία, θα ζήσετε παρέα μια αυθεντική ιταλική εμπειρία. Με μια κουζίνα εμπνευσμένη από διάφορα σημεία στην Ιταλία, με μια cozy ατμόσφαιρα και με μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, θα περάσετε μια ξεχωριστή βραδιά. 

Μονοήμερη στην Αίγινα 

 

Τι καλύτερο από μια μονοήμερη την Κυριακή, παρέα με τη μαμά σου; Ευτυχώς, οι παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ελλάδα είναι πολλοί, αλλά εμείς θα σου προτείνουμε μια γρήγορη, εύκολη και safe επιλογή, την Αίγινα. Μπαίνετε το πρωί της Κυριακής στο καράβι από τον Πειραιά, και μέσα σε μία ώρα είστε σε αυτό το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Μόλις φτάσετε, μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας στα μαγαζιά διπλά στο λιμάνι του νησιού, να δοκιμάσετε νόστιμους μεζέδες στα όμορφα ταβερνάκια και να κάνετε βόλτες στα στενάκια της πολύχρωμης Αίγινας. 

Ξεχωριστή βραδιά σε θερινό σινεμά 

 

Το καλοκαίρι δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς τα θερινά σινεμά. Και ευτυχώς, εάν μένεις στην Αθήνα, έχει πάντα μπόλικες επιλογές. Μπορεί ήδη να ξέρεις μερικά «στέκια», αλλά εμείς πάντα θα ξεχωρίζουμε το Σινέ Θησείον, το ιστορικό θερινό σινεμά στην Ακρόπολη. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις μαζί με τη μαμά σου εξαιρετικές ταινίες με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, σε έναν καταπράσινο και χαλαρωτικό μέρος. Το Σινέ Θησείον, είναι ένα από τα must θερινά στέκια και η μαμά σου θα το λατρέψει.