UPDATE #NOW

«Πώς έγινα meme καταλάθος»: Η ιστορία του κοριτσιού πίσω από το διάσημο meme


Χριστίνα Γουδρούπη

18 Σεπτεμβρίου 2019

«Πώς έγινα meme καταλάθος»: Η ιστορία του κοριτσιού πίσω από το διάσημο meme

Το κοριτσάκι που κοιτάζει την κάμερα με ένα μείγμα απορίας και απαξίωσης, είναι γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, η Chloe και η μαμά της μοιράστηκαν με ένα video στο Youtube την ιστορία πίσω από το διάσημο meme.

jenny.gr

"Πριν γίνει viral, είχαμε μια κανονική καθημερινή ζωή. Πρωινό, τηλεόραση, καρτούν, εκδρομές. To 2010 δεν είχαμε λογαριασμό Youtube. Δεν είχαμε social media, εκτός από Facebook."

H Chloe ήταν τότε μόλις μερικών μηνών η μεγάλη αδερφή της η Lily, θα έκλεινε τότε τα έξι. Η μαμά τους ήθελε να κάνει έκπληξη στη Lily με ένα ταξίδι στη Disneyland, για τα γενέθλιά της, και αποφάσισε ότι θα ήθελε να μοιραστεί αυτό το ταξίδι με την οικογένειά της που βρισκόταν σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, μέσω του Youtube.

Η μαμά της έβγαλε πρώτα ένα βίντεο με την αντίδρασή της μικρής όταν της ανακοίνωσε το ταξίδι, και το βίντεο έγινε αμέσως viral. Δεκάδες άνθρωποι πλησιάζαν τη μαμά των κοριτσιών για να μάθουν περισσότερα, προκαλώντας της μεγάλη ταραχή. "Τη μια στιγμή το παιδί σου είναι ένα εντελώς φυσιολογικό παιδί, και την επόμενη το γνωρίζει ο μισός πλανήτης".

Δύο χρόνια αργότερα, η μαμά των κοριτσιών δεν πίστευε ότι θα ξαναγινόταν η κόρη της viral. Kατάφερε να ξαναπάει τα δύο κορίτσια στη Disneyland, αλλά αυτή τη φορά η Lily έκλαιγε. Κοιτώντας την αδερφή της να κλαίει, η Chloe έκανε την γκριμάτσα που έκανε κάθε μέρα, και η μαμά της ανέβασε επιτόπου το video χωρίς να δώσει σημασία. Μέχρι να φτάσουν στη Disneyland, είχε ήδη γίνει viral.

Η Chloe παραδέχεται ότι δε θυμάται πολλά από τη Disneyland, αλλά θυμάται να κάνει την γκριμάτσα στο αυτοκίνητο. Όσα ακολούθησαν είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ο κόσμος λάτρεψε την Chloe, γεμίζοντας το internet με το πρόσωπό της.

jenny.gr

Επισκέφθηκαν πολλές χώρες, όπως τη Βραζιλία και το Μεξικό, ενώ η μικρή βρέθηκε στο Google όπου υπέγραψε μια φωτογραφία της και είδε ένα ασανσέρ με το πρόσωπό της. Οι άνθρωποι την πλησίαζαν και την πλησιάζουν ακόμα στον δρόμο, δέχεται προσκλήσεις για events, και έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες.

jenny.gr

Παντώς και Chloe και η μαμά της παραμένουν προσγειωμένες. "Αν έχουμε την υπέροχη ευκαιρία να κάνουμε αυτά τα τρελά πράγματα τους λέω πάντα να σταματήσουν και να κοιτάξουν γύρω τους. Να δουν πού βρίσκονται. 'Αυτό δεν είναι μια κανονική ζωή, οπότε απολαύστε το". Κι αν έχετε την απορία, ναι. Η Chloe κάνει ακόμα την ίδια έκφραση.