UPDATE #NOW

Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός του Αστερίξ και Οβελίξ, Albert Uderzo


The Jennettes

24 Μαρτίου 2020

Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός του Αστερίξ και Οβελίξ, Albert Uderzo

Οι αγαπημένοι μας ήρωες, Αστερίξ και Οβελίξ γεννήθηκαν από τον Albert Uderzo, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες ώρες στα 92 του έτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του θανάτου του από οικογενειακό πρόσωπο, «Ο Albert Uderzo πέθανε στο ύπνο του στο σπίτι του στο Νεγί από καρδιακή προσβολή που δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό. Ήταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες».

Ο ίδιος μαζί με τον René Goscinny δημιούργησαν τους θρυλικούς Αστερίξ και Οβελίξ, κάνοντας παιδιά και μεγάλους να λατρέψουν τις δημιουργίες τους. Ο Uderzo είχε αναλάβει μόνος του τη συγγραφή μετά το θάνατο του Goscinny το 1977, απογειώνοντας τη συνέχεια. Το μικρό γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στην παντοδύναμη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι γνωστό σε κάθε γωνιά της γης, με τους υπέροχους συμβολισμούς να είναι παντοδύναμοι σε κάθε γενιά και ηλικία.

Ο Uderzo υπήρξε ευρέως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς των γαλλοβελγικών κόμικς, με μεγάλη επίδραση στις μεταγενέστερες γενιές ενώ ανήκει στους δέκα πιο πολυμεταφρασμένους γαλλόφωνους συγγραφείς. Μάλιστα, είχε χαρακτηριστεί ως ο τρίτος πιο πολυμεταφρασμένος δημιουργός κόμικς, μετά τον Goscinny και τον Hergé.