Ο Peter Dinklage γίνεται καυστικός με το remake της Χιονάτης: «Γιατί πηγαίνουν τόσα γ@μημέν@ χρόνια πίσω με αυτή την ιστορία;»

Game of Thrones

Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι δεν θα έπρεπε να γίνουν remake, σύμφωνα με τον Peter Dinklage

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι ήταν η πρώτη ever ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney πίσω στο μακρινό 1937 και άφησε άφωνους τους πάντες, εφόσον αυτή ήταν η πρώτη ιστορία που είδαμε με σκίτσα που έπαιρναν ζωή στη μεγάλη οθόνη.

Παραδέχομαι ότι ήταν μία από τις αγαπημένες μου βιντεοκασέτες, αλλά βλέποντας σήμερα την ίδια ταινία, δεν γίνεται να μην νιώσεις αμήχανα. Και ένας από τους λόγους, είναι το πώς απεικονίζονται οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με νανισμό. Σαν τον ηθοποιό Peter Dinklage, ο οποίος έγινε αρκετά αιχμηρός με αυτό το remake, και έχει απόλυτο δίκιο. 

Βρέθηκε καλεσμένος στο τελευταίο επεισόδιο του podcast WTF with Marc Maron, κα μίλησε μεταξύ άλλων και για το επικείμενο remake της Χιονάτης. Αν και στον ομώνυμο ρόλο επιλέχθηκε Λατίνα ηθοποιός (η Rachel Zegler), ο Dinklage δεν καταλαβαίνει γιατί νιώθουν τόσο περήφανοι για αυτό, αλλά πηγαίνουν τόσο γαμ@@@@α πίσω με αυτή την ιστορία.

«Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν κατάλαβα γιατί ένιωσαν περήφανοι για τον ρόλο της Χιονάτης. Κάνε ένα βήμα πίσω και δες τι πας να κάνεις. Δεν έχει καμία λογική. Από τη μία, θέλεις να είσαι προοδευτικός, αλλά από την άλλη πηγαίνεις 100 χρόνια πίσω, λέγοντας μία ιστορία για 7 νάνους που ζούσαν σε μία σπηλιά. Τι στο διάολο κάνεις;»

Η ταινία της Disney βασίζεται στο γερμανικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ, από το 1812. Σε αυτή την εκδοχή, δεν ζούσαν σε σπηλιά, αλλά σε εξοχική κατοικία, όπως και στην animated ταινία. Υπάρχουν όμως παραλλαγές, όπως αυτή του Βελγίου και της Ολλανδίας, με 17 ληστές που ζούσαν σε σπηλιά, και δεν ήταν νάνοι.

Ο Peter Dinklage νιώθει ότι μάλλον δεν έχει προσφέρει τίποτα από την πλευρά του, όλα αυτά τα χρόνια. «Μάλλον δεν ακούγομαι όσο δυνατά θα έπρεπε. Δεν ξέρω ποιο στούντιο θα το υλοποιήσει αλλά νιώθει πολύ περήφανο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την πρωταγωνίστρια και τους ανθρώπους που δουλεύουν για όλο αυτό, αλλά τι κάνετε;».

Η ταινία ωστόσο δεν επικρίνεται για πρώτη φορά. Στη Χιονάτη, οι νάνοι παρουσιάζονται ως χαζά, θυμωμένα ή αδέξια πλάσματα με την πριγκίπισσα να υποθέτει, αρχικά, ότι είναι παιδιά. Αν το θεωρούμε ακόμα ΟΚ αυτό, τότε πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με νανισμό, γιατί σίγουρα κάτι κάνουμε λάθος.