UPDATE #NOW

Sweet Bobby: Το podcast που ακούνε όλοι, ξετυλίγει την ιστορία του πιο απίστευτου catfishing


Κλέλια Φατούρου

20 Ιανουαρίου 2022

Sweet Bobby: Το podcast που ακούνε όλοι, ξετυλίγει την ιστορία του πιο απίστευτου catfishing
Sweet Bobby podcast/tortoisemedia
Η πολύχρονη ιστορία μίας νέας γυναίκας που εξαπατήθηκε στα social media

Δυστυχώς, είμαστε πλέον εξοικειωμένοι με την έννοια του catfishing. Όταν κάποιος δημιουργεί μία ψεύτικη ταυτότητα ή persona στα social media, με σκοπό να εξαπατήσει ένα συγκεκριμένο θύμα. Στόχος μπορεί να είναι η οικονομική εξαπάτηση ή ακόμα και το προκαλέσει ψυχική αναστάτωση. Υπήρξε και η ομώνυμη σειρά που παρουσίαζε περιστατικά σε όλη την Αμερική που αφορούσαν γνωριμίες μέσω των social media και κατά πόσο επρόκειτο για αληθινούς ανθρώπους.

Το podcast Sweet Bobby εξιστορεί την περιπέτεια της 29χρονης ραδιοφωνικής παραγωγού, Kirat Assi. Μέσα από τις δικές της διηγήσεις, η απίστευτη ιστορία της εκτυλίσσεται σε 6 επεισόδια 40 λεπτών, με συμπαρουσιαστή τον Alexi Mostrous, που ερευνά τέτοιες υποθέσεις.

«Η Kirat είναι μία πετυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός. Γνωρίζει τον Bobby στο Facebook, έναν όμορφο καρδιολόγο. Είναι κελεπούρι. Σύντομα, μπλέκονται σε μία ερωτική σχέση, γεμάτη με ψέματα και χειριστικότητα. Στη συνέχεια, η Kirat ανακαλύπτει μία απάτη τεράστιων διαστάσεων», είναι η επίσημη περιγραφή του podcast. Αυτό που ακολουθεί, είναι μία πολύπλευρη έρευνα στο τι συνέβη και στον άνθρωπο που φαίνεται να είναι ένας έμπειρος catfisher.

Η Kirat περιγράφει μία ιστορία που διήρκεσε περισσότερο από 10 χρόνια. Το αληθινό όνομα του Bobby είναι Simran Bhogal και κατάφερε να δημιουργήσει περίπου 60 ψεύτικους χαρακτήρες γύρω από τη ζωή του. Το ζευγάρι δεν συναντήθηκε ποτέ δια ζώσης, με εκείνον να χρησιμοποιεί μία σειρά από άλλοθι. Από το ότι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, μέχρι ότι ήταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στην Κένυα. Η Assi, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ανέφερε ότι εκτός από την απάτη, νιώθει ότι έχασε 60 ανθρώπους που νόμιζε ότι ήταν υπαρκτά πρόσωπα.

Το podcast ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και είναι ήδη στο top 5 των προγραμμάτων της Apple, ενώ ο The Guardian το κατέταξε πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα 20 podcasts της χρονιάς. Μπορείς να το ακούσεις στο Spotify ή εδώ.

TAGS