Γιατροί στον Καναδά συνταγογραφούν επισκέψεις ασθενών σε εθνικά πάρκα για την ψυχική τους υγεία

pexels

Η είδηση αποτελεί πραγματικότητα σε τέσσερα γεωγραφικά διαμερίσματα του Καναδά και η ιατρική συνταγογράφηση των επισκέψεων στη φύση θεωρείται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την ψυχική και σωματική υγεία των ασθενών.

Έρευνα δείχνει ότι το να αφιερώνουμε στη φύση μόλις δύο ώρες κάθε εβδομάδα, μας βοηθάει σημαντική στην ψυχική και σωματική μας υγεία

Η διαπίστωση αυτή έγινε κομμάτι της θεραπείας που ακολουθούν πολλοί γιατροί προκειμένου να κάνουν τους ασθενείς τους να νιώσουν καλύτερα. Λίγο η πανδημία, λίγο οι πιεστικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζούμε, έχουν περιορίσει το αίσθημα της χαράς μας και αυτό έχει φυσικά ως αποτέλεσμα επιπτώσεις και στο σώμα μας. 

Έτσι, το Parks Canada σε συνεργασία με ένα πρόγραμμα με τίτλο  Park Prescriptions (PaRx), φέρνει μέσω ιατρικής συνταγογράφησης, τη φύση πιο κοντά στον ασθενή. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και υπεύθυνο του Parks Canada, Steven Guilbeault: «Οι ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι προκύπτουν θεαματικά οφέλη από την επαφή μας με τη φύση. Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για αυτού του είδους τη συνεργασία». 

Η άδεια εισόδου στα πάρκα ανέρχεται στα $72.25 και προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στον εθνικό πλούτο των ιστορικών πάρκων για 12 μήνες. Η είσοδος για άτομα μέχρι 17 χρονών είναι εντελώς δωρεάν. 

Το πρόγραμμα PaRx στοχεύει να γίνει ευρέως γνωστό και έχει ήδη συγκεντρώσει 1000 prescribers. Οι συνταγογραφήσεις στον φυσικό πλούτο κάθε χώρας ήταν ανάμεσα στις top 8 παγκόσμιες τάσεις ευεξίας για το 2019 και όπως φαίνεται, η ανάγκη για λίγο πράσινο έχει φτάσει να είναι σήμερα μία από τις πιο βασικές μας ανάγκες.