UPDATE #NOW

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Ένα βιωματικό ταξίδι στις αξίες, τις αρχές και τους σταθμούς του Ολυμπισμού στην Ελλάδα


JTeam

16 Ιουνίου 2022

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Ένα βιωματικό ταξίδι στις αξίες, τις αρχές και τους σταθμούς του Ολυμπισμού στην Ελλάδα
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας για το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, βρεθήκαμε στον χώρο του και γίναμε μέρος ενός μοναδικού ταξιδιού στον χρόνο και την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με επίκεντρο την Ελλάδα.

«Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά και τιμή που βρίσκεστε εδώ πέρα, για να γνωρίσετε ή να ξανά γνωρίσετε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας». Έτσι μάς καλοσώρισε η διευθύντρια του μουσείου Μαρία Παπαϊωάννου στον χώρο του Ολυμπιακού Μουσείο Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι.

Ένα μουσείο που μπορεί να περιμέναμε από το 2004, όπως παρά αυτή την πολυετή καθυστέρηση, άνοιξε επίσημα τις πόρτες του έναν χρόνο πριν – και μάλιστα εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου, αυτή της πανδημίας, σηματοδοτώντας έναν νέο προορισμό στην πόλη που εντάσσεται στον μουσειακό ιστό της και είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Σε αυτόν στεγάζεται ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας, ενώ αναδεικνύεται η συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και η Αθήνα ως Ολυμπιακή Πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr