UPDATE #NOW

Γιορτή του Πατέρα: Η πατρική φιγούρα μέσα από τα μάτια σπουδαίων ζωγράφων


JTeam

19 Ιουνίου 2022

Γιορτή του Πατέρα: Η πατρική φιγούρα μέσα από τα μάτια σπουδαίων ζωγράφων
Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα, συγκεντρώσαμε πίνακες που απεικονίζουν την πατρότητα με μοναδικό τρόπο, όπως την εμπνεύστηκαν σπουδαίοι ζωγράφοι

Σε αντίθεση με τη Γιορτή της Μητέρας, η Γιορτή του Πατέρα περνάει κάθε χρόνο κάπως πιο απαρατήρητη. Πρώτη φορά, η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα τιμήθηκε στις 19 Ιουνίου του 1910 στη Γουάσινγκτον της Αμερικής από τη Σονόρα Σμαρτ, η οποία θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος ήταν βετεράνος πολέμου και πατέρας 6 παιδιών, τα οποία μεγάλωνε μόνος του. Από τότε, η ημέρα αυτή αποτελούσε τοπική γιορτή, μέχρι το 1966, όταν ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του την καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα.

Παρόλο που στην Ευρώπη η γιορτή αυτή δεν είναι τόσο διαδεδομένη, ο καλύτερος τρόπος να την τιμήσουμε είναι 6 χαρακτηριστικοί πίνακες, αφιερωμένοι στην πατρότητα και φιλοτεχνημένοι από σπουδαίους ζωγράφους της ιστορίας. Όπως και στην περίπτωση της μητρικής φιγούρας, οι τέχνες έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι τους στην απεικόνιση διάφορων πατρικών φιγούρων, από υπαρκτά πρόσωπα μέχρι και ήρωες της μυθολογίας ή θρησκευτικές φιγούρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr