UPDATE #NOW

Ουκρανία: Νέοι νόμοι απαγορεύουν έργα Ρώσων συγγραφέων και συνθετών


JTeam

20 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Νέοι νόμοι απαγορεύουν έργα Ρώσων συγγραφέων και συνθετών
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε δύο νομοσχέδια που θέτουν αυστηρούς περιορισμούς στα βιβλία και τη μουσική Ρώσων δημιουργών, καθώς το Κίεβο επιδιώκει να διακόψει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, μετά την εισβολή της Μόσχας

Ο ένας νόμος θα απαγορεύει την εκτύπωση βιβλίων από Ρώσους πολίτες, εκτός και αν εκείνοι πάρουν την ουκρανική υπηκοότητα. Η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για εκείνους που πήραν τη ρωσική υπηκοότητα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991.

Επιπλέον θα απαγορεύει την εισαγωγή, για εμπορικούς σκοπούς, βιβλίων που έχουν εκτυπωθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την κατεχόμενη ουκρανική επικράτεια, ενώ θα απαιτείται ειδική άδεια για την εισαγωγή βιβλίων στα ρωσικά, από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο δεύτερος νόμος θα απαγορεύει την αναπαραγωγή μουσικής Ρώσων συνθετών (όσων είχαν την υπηκοότητα μετά το 1991) στα ΜΜΕ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ θα προβλέπει την αύξηση του ποσοστού χρήσης της ουκρανικής γλώσσας και της ουκρανικής μουσικής σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr