UPDATE #NOW

Η Ζακλίν Λέντζου στον Guardian: Η «Σελήνη» μιλά πάνω απ’ όλα για την πατριαρχία


JTeam

24 Ιουνίου 2022

Η Ζακλίν Λέντζου στον Guardian: Η «Σελήνη» μιλά πάνω απ’ όλα για την πατριαρχία
Η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα μίλησε στην βρετανική εφημερίδα για την «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» -μια ταινία που «τα βάζει με το ελληνικό κατεστημένο»

Πριν από ένα χρόνο, το ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου (στις μεγάλου μήκους ταινίες) «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέικιαβικ, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Στην Ελλάδα, η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», μία τρυφερή ιστορία για την αγάπη, την μοναξιά και τη συμφιλίωση, έκανε πρεμιέρα φέτος τον Φεβρουάριο με θετικές κριτικές. Σήμερα, στις 24 Ιουνίου, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και στη Μεγάλη Βρετανία και με αυτή την αφορμή, η Ζακλίν Λέντζου μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Guardian και τη δημοσιογράφο Cath Clarke και για πρώτη φορά αποκάλυψε το γεγονός που την ενέπνευσε να γράψει την «Σελήνη».

Η ταινία επικεντρώνεται σε μία νεαρή κοπέλα, την Άρτεμη (που υποδύεται η Σοφία Κόκκαλη), η οποία αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από πολύχρονη απουσία, ώστε να αναλάβει τη φροντίδα του πατέρα της, που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Παρ’ όλο που τα χρόνια είχαν περάσει και η σχέση της με τον πατέρα της ήταν ψυχρή, η Άρτεμις δέχτηκε να τα αφήσει όλα πίσω, για να φροντίσει τον πατέρα της, μετά από «προτροπές» της συντηρητικής οικογένειάς της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr