Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, σε ηλικία 84 ετών

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μόλις ανακοίνωσε τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού. 

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.

«Ντινάκι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες  δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», έγραψε στο Facebook ο ηθοποιός, αποχαιρετώντας την Ντίνα Κώνστα. Το τελευταίο διάστημα έπασχε από άνοια.

Η αξέχαστη ηθοποιός γεννήθηκε στη Σάμο στις 31 Δεκεμβρίου 1938, αλλά λίγους μήνες μετά, ο πατέρας της πέθανε. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, κρυφά από τη μητέρα της, ενώ πρωτοεμφανίστηκε το 1965, στην Ελεύθερη Σκηνή. Συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές κατά τη διάρκεια του '80 και '90, με ρόλους σταθμούς τη Γιολάντα Ραγιά στο Δις Εξαμαρτείν και την Ντένη Μαρκορά στους Δύο Ξένους. Είχε συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες για την ΕΡΤ και θα τη θυμόμαστε πάντα στη θεατρική παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας», όπου ερμήνευσε τη Σωτηρία Μπέλλου.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ γιατί δεν ήθελε να δεσμευτεί και είχε δηλώσει ότι έγινε ηθοποιός επειδή ήταν αυτοκαταστροφική. «Το κέρδος για μένα είναι ότι έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά. Τα έβλεπα όλα αυτά ως εφιάλτη. Τους έβλεπα να παντρεύονται κι έλεγα "πού πάτε;". Ευτυχώς, τώρα δουλεύουν οι γυναίκες. Παλιά, ήξερα πάρα πολλές γυναίκες που ήθελαν να χωρίσουν, αλλά δεν μπορούσαν, γιατί ήταν πάμφτωχες και αναγκάζονταν να ζουν δυστυχισμένες ζωές. Τα ήξερα και δεν ήθελα να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Ήθελα να είμαι ελεύθερη και να κάνω αυτά που έκανα. Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ σπουδαίες. Τι μετράει; Οι σπουδαίες στιγμές». Όπως ήταν και εκείνη. Σπουδαία.