UPDATE #NOW

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 12 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης


JTeam

4 Ιουλίου 2022

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 12 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης
Για τους μικρούς μας φίλους που θα παραμείνουν αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι της πόλης προσφέρουν μια πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και summer camps, με επίκεντρο τις τέχνες, τη γνώση και τον αθλητισμό

Αν ακόμη ψάχνετε πως να γεμίσετε το καλοκαίρι των παιδιών σας στην Αθήνα με στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργικότητας και διασκέδασης, υπάρχει λύση. Και φέτος διάφορα μουσεία και πολιτιστικοί χώροι στην Αθήνα ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους με εκπαιδευτικά προγράμματα και summer camps που έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της γνώσης, των τεχνών και του αθλητισμού μέσα από μια σειρά συναρπαστικών και πρωτότυπων δράσεων.

Παρακάτω ακολουθούν 12 προτάσεις που υπόσχονται ότι αυτό το καλοκαίρι θα παραμείνει στα παιδιά αξέχαστο.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης: Summer Camp 2022 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών, αυτό το καλοκαίρι, να πραγματοποιήσουν ένα «Ταξίδι στην Πόλη» γεμάτο δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα οι μικροί μας φίλοι θα κάνουν μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας. Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές και περιηγήσεις, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια. Στο Μουσείο τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, steam, δημιουργική κίνηση, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Περίοδοι διεξαγωγής: 11/7-15/7, 18/7-22/7, 25/7-29/7, 1/8-5/8, 22/8-26/8, 29/8-2/9, 5/9-9/9 | Δευτέρα έως Παρασκευή: Από 8:30 έως 13:00 ή από 8:30 έως 16:00
Το κόστος συμμετοχής είναι 110€ για το πρόγραμμα από 8:30 έως 13:00 και 140€ για το πρόγραμμα από 8:30 έως 16:00. Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (30€).

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ | Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους πληρωμής δείτε εδώ.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr