UPDATE #NOW

Ο Μίκι Μάους «φεύγει» από την Disney;


JTeam

4 Ιουλίου 2022

Ο Μίκι Μάους «φεύγει» από την Disney;
Ως συνέπεια του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ, η Disney μπορεί σύντομα να χάσει τα αποκλειστικά δικαιώματα ορισμένων από τους χαρακτήρες που σε μεγάλο βαθμό οφείλει την παγκόσμια αναγνώρισή της, συμπεριλαμβανομένου του Μίκι Μάους που λειτουργεί και ως μασκότ της, εδώ και 94 χρόνια!

Ο χαρακτήρας του Μίκι Μάους θα περάσει στον δημόσιο τομέα το 2024 – σχεδόν 95 χρόνια μετά τη δημιουργία του την 1η Οκτωβρίου 1928 – καθώς έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα λήγουν τα πνευματικά δικαιώματα για ανώνυμα ή ψευδώνυμα έργα, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Ο Ντάνιελ Μαγιέντα, αναπληρωτής διευθυντής του Documentary Film Legal Clinic στη σχολή Νομικής του UCLA και δικηγόρος που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία του θεάματος, επεσήμανε πως η λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων δεν έρχεται χωρίς περιορισμούς.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χαρακτήρα του Μίκι Μάους όπως δημιουργήθηκε αρχικά, για να δημιουργήσετε τις δικές σας ιστορίες με αυτόν ως χαρακτήρα. Αλλά αν το κάνετε με τρόπο που οι άνθρωποι θα φέρνουν στο μυαλό τους τη Disney – κάτι που είναι μάλλον πιθανό επειδή έχουν επενδύσει σε αυτόν τον χαρακτήρα για τόσο καιρό – τότε θεωρητικά, η Disney θα μπορούσε να πει ότι παραβιάσατε τα πνευματικά δικαιώματά της», εξήγησε ο Μαγιέντα.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr