UPDATE #NOW

Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας: 5 ντοκιμαντέρ του Netflix μάς υπενθυμίζουν την αξία της «ανθρωπιάς»


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2022

Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας: 5 ντοκιμαντέρ του Netflix μάς υπενθυμίζουν την αξία της «ανθρωπιάς»
Σήμερα τιμάται η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας και δεν θα υπήρχε ιδανικότερη στιγμή από το να σας προτείνουμε 5 ντοκιμαντέρ του Netflix, γεμάτα σημαντικά μηνύματα ανθρωπιάς, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης

Η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, από το 2012. Με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, η 5η Σεπτεμβρίου, επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας, καθιερώθηκε ως μέρα ενημέρωσης και δράσης για τη φιλανθρωπία και τον ανθρωπισμό, για να μάς θυμίζει πόσο σημαντική είναι η συμβολή όλων των ανθρώπων στην αλλαγή που πρέπει να επέλθει σε αρκετούς τομείς.

Το Netflix, μέσα από 5 ντοκιμαντέρ του, καταφέρνει να μάς εμπνεύσει και να μάς δείξει πως αν δράσουμε, όπως έδρασαν και οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών, μπορούμε-και πρέπει- να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Modern Slavery

Εν έτει 2022 θα περίμενε κανείς να έχει εξαλειφθεί εντελώς η δουλεία. Και όμως, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο, περισσότεροι από οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή της ιστορίας. Η δουλεία πρωταγωνιστεί με τη μορφή της παιδικής εργασίας, της απλήρωτης εργασίας και της εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο και κυρίως στην παραγωγή για τα γνωστά καταστήματα fast-fashion. Πολλά παιδιά γίνονται στρατιώτες και πολλές γυναίκες κλείνονται με τις ώρες σε εργοστάσια, όπου κυριαρχούν άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr